Απαγόρευση διέλευσης φορτηγών άνω των 5 τόνων από την Νέα Πέραμο

Τοποθετήθηκαν ήδη από συνεργεία του Δήμου Μεγαρέων οι πινακίδες με τις οποίες απαγορεύεται πλέον, η διέλευση από την κεντρική Λεωφόρο της Νέας Περάμου των Φορτηγών αυτοκινήτων 5 τόνων και άνω.

 

Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει από την πρώτη στιγμή τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων και είχαν ληφθεί σχετικές αποφάσεις,  τόσο από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Περάμου,  όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Οι διαδικασίες όμως ήσαν πολύ χρονοβόρες, αφού εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, που πρέπει να γνωμοδοτήσουν.

 

Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρηματική δραστηριότητα κατά μήκος της κεντρικής Λεωφόρου στη Νέα Πέραμο επί σειρά ετών έκαναν υπομονή προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτό το πάγιο αίτημα.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ.  Γρηγόρης Σταμούλης,  μόλις ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου, δρομολόγησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες,  που έπρεπε να γίνουν και με τη συνεργασία του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Περάμου, του τοπικού Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Δήμα και του αρμόδιου Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων κ. Κώστα Καράμπελα με σειρά συσκέψεων και επαφών με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, την Περιφέρεια Αττικής, την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Τροχαία Δυτικής Αττικής  τελικά επετεύχθη να υλοποιηθεί το έργο αυτό που ικανοποιεί πλήρως το δημόσιο αίσθημα των κατοίκων της Νέας Περάμου, οι οποίοι ήσαν απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, επειδή για πολλά χρόνια ελάμβαναν μόνο υποσχέσεις.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

« Το πρόβλημα ήταν σοβαρό, μεγάλο και γνωστό και είχαμε δεσμευτεί να το λύσουμε και πράγματι το λύσαμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολλοί προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν μικροπολιτικά την καθυστέρηση της υλοποίησης αυτού του σοβαρού έργου που ομολογουμένως μας ταλαιπώρησε αρκετά γιατί οι διαδικασίες ήταν πολλές και χρονοβόρες το δε γραφειοκρατικό τέρας δυσκίνητο. Επιμείναμε στις προσπάθειες και τέλος καλό όλα καλά.

 

Ήδη τοποθετήθηκαν οι κατάλληλες προειδοποιητικές πινακίδες που ενημερώνουν  και καθοδηγούν τους οδηγούς των Φορτηγών αυτοκινήτων πάνω από 5 τόνους , να κινούνται από τον παράδρομο της Νέας Εθνικής οδού και να μην διέρχονται μέσα από το κέντρο της Νέας Περάμου.

 

Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Τροχαίας προκειμένου τώρα που είναι αρχή να βοηθούνται οι  οδηγοί  και να ρυθμίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της  Νέας Περάμου ότι εγώ και οι συνεργάτες μου, θα τιμήσουμε όλες τις δεσμεύσεις,  που είχαμε αναλάβει προεκλογικά. Η οικονομική κρίση,  που βιώνουμε έχει πράγματι δυσκολέψει τα πράγματα πλην όμως εργαζόμαστε με συνέπεια  διαρκώς,  για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του Δήμου και φυσικά ζητούμε την απαραίτητη κατανόηση από τους δημότες μας και λίγη υπομονή.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button