Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τα διόδια – Κυριακή 9 Μαρτίου διαμαρτυρία στα διόδια Ελευσίνας

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ομόφωνα αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στους νέους σταθμούς διοδίων.

Τα έντονα προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του δήμου, που προκάλεσε η λειτουργία νέων σταθμών διοδίων και η αυταρχική στάση των δυνάμεων καταστολής απέναντι στην ειρηνική διαμαρτυρία των πολιτών του δήμου και τις 8 συλλήψεις πολιτών και αιρετών, οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ως απάντηση στις άδικες επιβαρύνσεις και στην αυταρχικότητα των δυνάμεων καταστολής, το Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση του δήμου και φορείς της πόλης, καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στα διόδια της Ελευσίνας την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.

Στο πλαίσιο της δίκαιης αγανάκτησης των πολιτών του δήμου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης δηλώνει ότι η διοίκηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών και στηρίζει τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των φορέων.

Η διοίκηση του δήμου, από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν όλοι οι δήμοι της Αττικής και εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου με την πολιτική ηγεσία αλλά και με εκπροσώπους της εταιρείας. Οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, με ευθύνη του Υπουργείου και της εταιρείας και εξαιτίας της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των πολιτών και της διοίκησης του δήμου.

Η απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, βαραίνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την εταιρεία και έρχεται ως απάντηση στην αυταρχική αντιμετώπιση μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας των πολιτών του δήμου που κατέληξε σε συλλήψεις αιρετών και πολιτών.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, τονίζει  ότι η διοίκηση του δήμου ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και των φορέων, στηρίζει τους αγώνες και σε καμία περίπτωση δεν επιχείρησε να ταχθεί υπεράνω των πολιτών και να καπελώσει αγώνες. Επαναλαμβάνει ότι εφικτός στόχος και δίκαιη διεκδίκηση, παραμένει η μηδενική επιβάρυνση των δημοτών στις ενδο-δημοτικές μετακινήσεις, εκπτώσεις από την πρώτη διέλευση στους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας και Κορίνθου, άμεση έναρξη των έργων για την ολοκλήρωση ασφαλούς παράδρομου και άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που προέκυψαν από την επιβολή νέων σταθμών διοδίων στα όρια της πόλης.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους τους φορείς και τους πολίτες που συμπαραστάθηκαν στην περιπέτεια των συλλήψεων.  Τέλος, επισημαίνουν ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και προχωρούν οι συνομιλίες για συντονισμό των δράσεων με όλους τους δήμους της Αττικής που πλήττονται από τις άδικες αυξήσεις και τους νέους σταθμούς διοδίων.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button