Κορύφωση με πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών Νέας Περάμου

Οι μαθητές του Λυκείου της Νέας Περάμου, σήμερα το πρωΐ με ολοφάνερη την καθολική συμμετοχή, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με σκοπό να κορυφώσουν τον αγώνα τους.

Η πορεία με τη συμμετοχή και των μαθητών του Γυμνασίου ξεκίνησε από το σχολείο με σκοπό να καταλήξει στο δημαρχιακό κατάστημα της Νέας Περάμου, όπου εκεί αρκετοί μαθητές πήραν το λόγο και εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την ανάγκη τους για επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το σχολείο τους διαχρονικά, αλλά και θέματα τα οποία προέκυψαν λόγω του κορονοϊού.

Η διάνοιξη του δρόμου στην παράκτια πλευρά της Σχολής του Πυροβολικού με σκοπό την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των μαθητών, είναι ένα από τα διαχρονικά αιτήματα της σχολικής κοινότητας, το οποίο έως τώρα δεν έχει ικανοποιηθεί, αλλά υπάρχουν όλες εκείνες οι ενδείξεις που φανερώνουν πως η λύση του είναι κοντά.

Χαρακτηριστικό ήταν και το σύνθημα που ακούστηκε στην πορεία: «ακούστε το καλά, ακούστε το παντού, ανοίξτε το δρόμο του πυροβολικού».

Τα κενά των εκπαιδευτικών, το πρόβλημα της ελλιπούς καθαριότητας λόγω κορονοϊού, – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της μίας καθαρίστριας του σχολείου – η καθίζηση τμήματος του προαύλιου χώρου, η διάθεση μασκών και αντισηπτικών, ήταν και είναι από τα κυριότερα αιτήματα για τα οποία οι μαθητές έχουν καταλάβει το σχολείο τους και σήμερα διαδήλωσαν στην πορεία διαμαρτυρίας τους.

Να σημειωθεί ότι κατά την πορεία όπως και κατά την παραμονή τους στο δημαρχιακό κατάστημα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, οι μαθητές είχαν ενθουσιασμό τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος το λόγο πήρε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης, ο οποίος δήλωσε πως κατανοεί τα προβλήματα, είναι κοντά τους και εργάζεται για την επίλυσή τους.

Επίσης στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές διαχειρίζονται τον αγώνα τους, δηλώνοντας πως «…δεν ξέρω τι γίνεται στα άλλα σχολεία με τις καταλήψεις, αλλά το σχολείο σας, έδωσε μάθημα…».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button