Άγγ. Μακρυγιάννης: «Αξιότιμε κ. Δήμαρχε νομίζω ότι ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε την απόσυρσή σας»

Σε άρθρο – επιστολή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφες Πόλεις», Άγγελος Μακρυγιάννης αναφέρει:

Να ευχηθώ σε όλους του συμπολίτες μας στα Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Κινέτα και Αλεποχώρι, αλλά και στους απανταχού Μεγαρείς, Καλές Εορτές, Καλά Χριστούγεννα και προπάντων με υγεία και αγάπη το Νέο Έτος 2022.

Η τωρινή διοίκηση του Δήμου μας μετά τα τελευταία δημοτικά συμβούλια δια ζώσης εμφανίζει συμπτώματα υπεροψίας και αυταρέσκειας σε υπερθετικό βαθμό. Πιστεύω ότι με λίγο χαμηλότερα το κεφάλι και βλέποντας τα προβλήματα με περισσότερη αυτοκριτική μία διοίκηση είναι καλύτερη και αποδοτικότερη.

Στο παρελθόν ολόκληρες αυτοκρατορίες κατέρρευσαν επειδή έχασαν την επαφή τους με την πραγματικότητα και την κοινωνία και επειδή νόμιζαν ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος καλύτερος από αυτούς. Δυστυχώς για εσάς φίλοι μου στη σημερινή διοίκηση μπορεί να έχετε κάνει κάποια θετικά βήματα για τις πόλεις μας αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο που σίγουρα για όλους μας υπάρχει.

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω, ότι έχετε μπει σε μια τροχιά και γίνεστε καθεστώς. Ένα καθεστώς ποτέ δεν είναι καλό για την πρόοδο και την κοινωνία, παρά μόνο για τον εαυτό του! Θα ήθελα να πιστεύω, ότι το άρθρο μου θα σας δώσει ένα μήνυμα για την βελτίωσή σας που σίγουρα έχει καλή πρόθεση.

Τα στελέχη που έχετε σε θέσεις ευθύνης θα είχαν περισσότερες δυνατότητες εάν κατάφερναν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις των εργαζομένων σε συνδυασμό σίγουρα με τη χρήση νέων εργαλείων και νέων τεχνολογιών που απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό από το δήμο μας. Θέλει καλύτερο προγραμματισμό για την αλλαγή του Δήμου μας σε έναν σύγχρονο και βιώσιμο οργανισμό. Σίγουρα από ανθρώπους περισσότερο τεχνοκράτες και λιγότερο πολιτικούς, ανθρώπους που ξέρουν την αγορά του σήμερα και όχι στελέχη τις δεκαετίας του ’70 και του ’80. Τα δεδομένα της αγοράς αλλά και οι απαιτήσεις της κοινωνίας δεν είναι οι ίδιες σήμερα σε ένα πολύ δυσκολότερο οικονομικό περιβάλλον.

Γι’ αυτό οι νέοι μας έχουν φύγει από τις πόλεις μας καθώς εκτός από λίγες βιώσιμες χειρονακτικές εργασίες δεν υπάρχει δουλειά για καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες. Η έλλειψη μεγάλων επιχειρήσεων από την περιοχή μας, αλλά και ενός τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν κάνει την εργασία στο δήμο το μοναδικό διέξοδο για τους εναπομείναντες νέες και νέους.

Σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε σελίδα στο τόπο μας. Το χρωστάμε στις νέες και τους νέους που έρχονται, αλλά και στην λαμπρή ιστορία μας. Βάζοντας τις βάσεις για την επόμενη γενιά που έρχεται σε τομείς, όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, η εκπαίδευση, η μεταποίηση, το εμπόριο και άλλοι τομείς, που στην περιοχή μας είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Μια σελίδα που θα μας οδηγήσει σε πρώτη φάση στο σήμερα βάζοντας τις βάσεις για το μέλλον του τόπου μας.

Η περιοχή μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των γύρω περιοχών, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν αναδειχθεί για να μπορέσουν να κεφαλαιοποιηθούν στο μέλλον. Ακόμη και το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες, η παραλία των Μεγάρων που πλέον είναι κατάλληλη για κολύμβηση δεν μπορούν να κρατήσουν επισκέπτες στην πόλη μας. Έργα και δράσεις όλο το χρόνο που μπορούν να γίνουν στο πάρκο Θεόγνιδος (πευκάκια) βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση αλλά δυστυχώς καθυστερούν παρά πολύ. Η αξιοποίηση της ελαιουργικής σε χώρο κέντρου αγοράς αγροτικών ειδών, μετά την πρόταση του συλλόγου νέων παραγώγων κηπευτικών Μεγάρων, θα δώσει υπεραξία και θα αναβαθμίσει περισσότερο τα παραγόμενα προϊόντα γης και θάλασσας της περιοχής μας. Και τέλος η επαναλειτουργία της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής με τερματικό σταθμό τα Μέγαρα και όχι στον υπάρχοντα σταθμό του προαστιακού θα δώσουν νέα πνοή και στο πάρκο Θεόγνιδος (πευκάκια) και στα εμπορικά κέντρα των Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Με αυτές τις σκέψεις και με πολλές άλλες που διαρκώς ανακοινώνουμε καλούμε όλες τις νέες και υγιείς δυνάμεις του τόπου μας να δηλώσουν παρών και μαζί χωρίς στενόμυαλους ιδεαλισμούς να βάλουμε τις βάσεις για την πρόοδο και την ευημερία των όμορφων αλλά πολύ παραμελημένων πόλεων μας!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Όμορφες Πόλεις
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button