Αγγ. Μακρυγιάννης: «Πρέπει όλοι μας ενωμένοι να σταματήσουμε εδώ το κακό»

Δελτίο τύπου με άρθρο του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις» Άγγελου Μακρυγιάννη

Κινέτα φωτιές και πλημμύρες, Νέα Πέραμος πλημμύρες και πλημμύρες, Αλεποχώρι φωτιές… Τελικά τι άλλο μένει; Είχαμε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος, πλούσια σε δάση, πλούσια σε αγροτική και ζωική παραγωγή, μεγάλες εκτάσεις προς αξιοποίηση. Και τώρα τι βλέπουμε; Να χάνεται και ο τελευταίος κύριος πνεύμονας της δυτικής Αττικής. Πνεύμονας που τροφοδοτούσε όλο το λεκανοπέδιο με οξυγόνο. Και ενός κακού μύρια έπονται. Τα βιώσαμε στην Κινέτα μας, τα είδαμε στην Νέα Πέραμό μας. Τώρα έχουν σειρά το Αλεποχώρι μας αλλά μπαίνει στον χάρτη και η πόλη των Μεγάρων.

Ακούσαμε με πολύ προσοχή τις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης για την παροχή βοήθειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που άμεσα πρέπει να δοθούν για την αποκατάσταση των ζημιών. Είδαμε από την πρώτη στιγμή και κινείται ο κρατικός μηχανισμός για την αποκατάσταση των δομών και παροχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Εδώ πρέπει άμεσα ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής να εκπονήσουν τις απαιτούμενες μελέτες, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να θωρακιστούν οι τέσσερις βασικοί οικιστικοί ιστοί από πλημμύρες και επερχόμενες πυρκαγιές.

Νομίζουμε, ότι όλοι μας πρέπει τώρα να πιέσουμε, με μπροστάρηδες τους τοπικούς μας βουλευτές, ώστε άμεσα οι μελέτες να ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση αυτών των έργων. Ήρθε η ώρα να ξεμπλοκάρουμε τα έργα για την Κινέτα μας, να ολοκληρώσουμε άμεσα τα έργα στη Νέα Πέραμο, και να σχεδιάσουμε την προστασία κυρίως από το νερό του Αλεποχωρίου αλλά και των Μεγάρων. Ο χρόνος από σήμερα λειτουργεί εις βάρος μας γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο.

Παρακαλούμε όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συνδυασμούς να δουλέψουν προς την κατεύθυνση της πίεσης για την άμεση αποκατάσταση των πολιτών και την υλοποίηση υποδομών, για το καλό του τόπου μας και χρόνο στο μέλλον θα έχουμε για αντιπολίτευση.

Κλιμάκιο του ανεξάρτητου συνδυασμού μας Όμορφες Πόλεις, ήταν παρόν στις δύσκολες στιγμές της μεγάλης καταστροφής, με καθημερινές επισκέψεις στους τόπους που επλήγησαν έχουμε προγραμματίσει μία σειρά συναντήσεων με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ενημερωθούμε σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για πίεση και την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την υλοποίηση των έργων υποδομής για την προστασία των πόλεών και των πολιτών μας.

Για τον Δημοτικό Συνδυασμό Όμορφες Πόλεις,
Ο επικεφαλής Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button