ΛΑ.Ε.: «Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας: Ο ελληνικός λαός και οι πρόσφυγες οι μεγάλοι ζημιωμένοι»

Ο Αλ. Τσίπρας υπέγραψε μια επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας η οποία συνομολογήθηκε καθ’ υπόδειξη της ακροδεξιάς Ευρώπης και μετατρέπει την Ελλάδα σε στρατόπεδο και τόπο μαρτυρίου των προσφύγων, ενώ παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές προσφυγικό δίκαιο, όπως κατοχυρώνεται με τη Συνθήκη της Γενεύης.

 

Ο Αλ. Τσίπρας και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ φέρουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες γιατί συμφώνησαν στο κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου και τη μετατροπή του προσφυγικού ζητήματος από ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα σε μια ελληνοτουρκική υπόθεση, με την Ελλάδα κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα.

 

Η ηγεσία της Ε.Ε., ξενοφοβική και εξαρτημένη από την ακροδεξιά ρητορική, λαμβάνει για μια ακόμη φορά, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, μια απόφαση η οποία ρίχνει πρόσθετα βάρη στη χώρα μας και στους απελπισμένους πρόσφυγες.

 

Η Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες και οι πρόσφυγες είναι οι μεγάλοι ζημιωμένοι αυτής της απόφασης, αφού η Τουρκία εξασφαλίζει ειδική μεταχείριση και πρόσθετους πόρους.

 

Ο πρωθυπουργός συνυπογράφει άβουλος, μοιραίος και υποταγμένος στην ηγεσία της Ε.Ε., αποφάσεις που είναι καταστροφικές για τη χώρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button