Η ισοπέδωση βλάπτει τη δημοκρατία

Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η προάσπιση των θεσμών, η ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας απαιτεί καθημερινή προσπάθεια από όλους μας, υιοθέτησε, πρότεινε και τροφοδοτεί το Δημόσιο Διάλογο με έργα, ιδέες, προτάσεις. Περιγράφει το τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, το τι προτείνει για την επόμενη περίοδο και ποιο είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο της διοίκησης για την στήριξη της κοινωνίας, την βελτίωση των υποδομών και την ανάπτυξη του τόπου.

 

Είναι δεδομένο, ότι ο Δημόσιος Διάλογος διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατατίθενται οι προτάσεις και λαμβάνονται οι αποφάσεις. Είναι επίσης δεδομένο ότι το ενδιαφέρον των πολιτών για τα δημοτικά δρώμενα αυξάνεται κατακόρυφα την προεκλογική περίοδο, οι συζητήσεις φουντώνουν, οι αναζητήσεις αυξάνονται και είναι λογικό και θεμιτό, καθώς οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για να πάρουν τις πιο λογικές και σωστές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου.

 

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση ξεκίνησε τη διαδικασία του Δημόσιου Διαλόγου, παρουσιάζοντας το έργο της, καταθέτοντας το σχέδιό της και ζήτησε τη συμμετοχή των πολιτών και κυρίως των συνδυασμών. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε κανένα να συμμετάσχει στο Διάλογο,  να ασκήσει κριτική στο έργο και τις προτάσεις της διοίκησης και να καταθέσει το δικό του σχέδιο. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πείσουμε κανέναν ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο επωφελής για την κοινωνία και τους πολίτες. Την ίδια στιγμή όμως, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως μπορεί αυτή η διαδικασία να χαρακτηρίζεται ως προεκλογική φιέστα και φυσικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αδυναμία κάποιων συνδυασμών να καταθέσουν προτάσεις.

 

Τα ερωτήματα είναι απλά. Εάν δεν ενταθεί τώρα ο Διάλογος, εάν δεν κληθούν τώρα οι συνδυασμοί να καταθέσουν τις προτάσεις τους, πότε θα το κάνουν; Εάν δεν κληθούν τώρα οι συνδυασμοί να καταθέσουν σχέδιο, πότε θα το κάνουν; Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης εγκαινίασε και θα συνεχίσει να τροφοδοτεί το Δημόσιο Διάλογο γιατί η χώρα μας βρίσκεται στη δύνη της χειρότερης οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, το μέλλον είναι απαιτητικό και δεν μπορούμε ειδικά αυτή την περίοδο να μιλάμε γενικά και να ισοπεδώνουμε τα πάντα, γιατί αυτές οι συμπεριφορές είναι επικίνδυνες.

 

Δεν είναι δυνατόν, μετά από τόσες δυσκολίες και πλήγματα που δέχονται οι πολίτες, η προεκλογική περίοδος να κινηθεί σε λογικές που έχουν καταδικαστεί, σε γενικόλογες υποσχέσεις του τύπου «θα βελτιώσουμε το περιβάλλον, «θα πατάξουμε την εγκληματικότητα», «θα καταργήσουμε τα διόδια», «θα φέρουμε την ανάπτυξη», «θα διοικήσουμε καλύτερα», «δεν θα είμαστε διεφθαρμένοι», «θα ενισχύσουμε τον τουρισμό», «θα, θα, θα», δεν μπορεί η προεκλογική περίοδος να κινηθεί σε δρόμους που υποτιμούν την πολιτική και τους πολίτες.

 

Οι πολίτες βιώνουν δραματικές καταστάσεις, η οικονομία και η χώρα είναι σε τεράστια κρίση και τουλάχιστον, απαιτούν από τους συνδυασμούς να μην επιχειρήσουν να τους κοροϊδέψουν. Οι πολίτες απαιτούν και οι συνδυασμοί είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τους θεσμούς. Οι συνδυασμοί είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν ολοκληρωμένα σχέδια, εμπεριστατωμένες προτάσεις, είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, δεν επιχειρεί να πείσει κανέναν να συμμετάσχει στο Δημόσιο Διάλογο, καταθέτει τις προτάσεις, τις απόψεις και τις θέσεις του για το πώς θεωρεί ότι πρέπει να κινηθεί η δημοκρατική διαδικασία της ενημέρωσης των πολιτών, πως θα πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε το αγαθό της ενημέρωσης, θεμελιώδους πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button