25ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων του «Κούρου» με τη στήριξη του Δ. Μεγαρέων

Το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2024 διοργανώθηκε ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων. Η εκκίνηση δόθηκε όπως πάντα στα γραφεία μας στον Φόρο (αρχή Λ. Αλεποχωρίου) και ο τερματισμός στον χώρο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ πίσω από την κεντρική πλατεία των Μεγάρων.

Η περίπου είκοσι χιλιομέτρων διαδρομή έγινε μέσα από τον αστικό ιστό των Μεγάρων αλλά και μέσα από αγροτικές περιοχές, καθώς διήλθε από τον Άγιο Γεώργιο στον Καρδατά, τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου, το ιστορικό τείχος της Αγίας Τριάδας, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας όπου οι ποδηλάτες έτυχαν της ένθερμης υποδοχής του προέδρου του ομώνυμου συλλόγου κ. Αντωνίου Βόγκλη, την Πάχη και την Βαρέα. Το πέρασμα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές της πόλης έχει σαν σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι το ποδήλατο ως εναλλακτικό μεταφορικό μέσο πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και ότι οι ποδηλάτες αξίζουν σεβασμό όπως όλοι οι χρήστες των οδών.

Μετά από πολλά χρόνια ο Ποδηλατικός Γύρος, ο οποίος καθιερώθηκε από την ομάδα μας το 2006, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων. Εκτός της στήριξης που δόθηκε στη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, το παρόν έδωσαν οι κ.κ. Παναγιώτης Μαργέτης δήμαρχος Μεγαρέων, Δημήτριος Γεωργακής αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών και Αναστάσιος Μήτσος αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κλεάνθης Βαρελάς.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 180. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκτός από το ποδήλατο ήταν και το κράνος όπως αυτό γίνεται σε κάθε ποδηλατική βόλτα που διοργανώνεται από την ομάδα μας.

Με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης και θέλοντας να παρέχουμε κάθε αίσθημα ασφάλειας στους συμμετέχοντες ποδηλάτες, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο επανδρωμένο με δύο πιστοποιημένους διασώστες και πλήρως εξοπλισμένο, ήταν σε ετοιμότητα να επέμβει ακολουθώντας σε όλη την διαδρομή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
– τη Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων και τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Παναγιώτη Μαργέτη για την οικονομική στήριξη και τη διαθεσιμότητα δημοτικού ασθενοφόρου με γιατρό,
– τον διοικητή και το προσωπικό του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής για τη συνεργασία και την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους,
– τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων (Λ.Ε.Μ.Μ.) για τη διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας,
– το κατάστημα εμπορίου και επισκευής ποδηλάτων “Cycle” (Βυζαντίου 61, Μέγαρα) ιδιοκτησίας Παναγιώτη Πάντου για τη χορηγία δώρων που δόθηκαν στον τερματισμό έπειτα από κλήρωση,
– την επιχείρηση συστημάτων δόμησης “Παπαηλίας” (Βιομηχανική Περιοχή Μεγάρων) για τη χορηγία δώρων που δόθηκαν στον τερματισμό έπειτα από κλήρωση,
– τον ιατρό Μάριο Χατζόπουλο του Δημητρίου
– τον πρόσκοπο κ. Ιωάννη Παπαγιάννη,
– τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απεριόριστη και δωρεάν προβολή της δράσης μας,
– και τέλος τα μέλη μας για την άψογη διοργάνωση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Ποδηλατικό Γύρο το φθινόπωρο του 2024 με κέφι και δύναμη.

Ο Δήμος Μεγαρέων με δελτίο τύπου για την ίδια διοργάνωση αναφέρει: Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Ο Κούρος» για μία ακόμη χρονιά διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον Ποδηλατικό Γύρο των Μεγάρων. Η πολυετής και πολυεπίπεδη προσφορά του Συλλόγου σε θέματα πολιτικής προστασίας και κοινωνικής αρωγής μάς κινητοποιεί, προσφέροντας και τη δική μας αρωγή και συνεισφορά με όποιο τρόπο δυνάμεθα να την παράσχουμε. Η ιδέα, ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων, να είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου) έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Σύλλογο και αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για τον Δήμο να συνεργαστεί μαζί του.

«Ο ποδηλατικός γύρος αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία «διαφορετικής ανάγνωσης» όχι μόνο της πόλης των Μεγάρων, αλλά και των περιοχών του «Καρδατά», του υγρότοπου «Βουρκάρι», του τείχους της Αγίας Τριάδας και της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, καθώς η βόλτα με το ποδήλατο επέτρεψε σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουμε τα όμορφα μέρη μας με χαμηλές ταχύτητες κόντρα στην υψηλή ταχύτητα της ζωής και των απαιτήσεων των «καιρών». Επίσης κάθε πρωτοβουλία που καλλιεργεί την ποδηλατική κουλτούρα και ενεργοποιεί τη συμμετοχή μικρών παιδιών και νέων ανθρώπων, μας βρίσκει σύμφωνους και πάντα συμπαραστάτες και αρωγούς», δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης με αφορμή τη διοργάνωση.

Στον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου, στον σιδηροδρομικό σταθμό, εκ μέρους του Δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακής αναφερόμενος στο έργο του Συλλόγου και με αφορμή το γεγονός, με δήλωσή του συνεχάρη τον «Κούρο» για τον εξαιρετικά οργανωμένο, για ακόμα μία χρονιά, Ποδηλατικό Γύρο. Ευχαρίστησε τον εθελοντή ιατρό, Μάριο Χατζόπουλο, που συνόδευσε σε όλη την διαδρομή την ποδηλατοπομπή, καθώς και τον χορηγό των νερών και σνακ, αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και το προσωπικό και Διεύθυνση του τοπικού καταστήματος (έναντι γηπέδου Βύζα). Τέλος, προέτρεψε τους συμμετέχοντες, αλλά και όλους όσοι κινούνται με ποδήλατο να φορούν πάντα το κράνος τους. Ο Αντιδήμαρχος κλήρωσε τον πρώτο λαχνό για ένα από τα δώρα (ποδήλατο), όπως και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αναστάσιος Μήτσος έκανε και αυτός κλήρωση για δώρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button