ΑΟ ΚΟΥΡΟΣ: Εγγραφή στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Σύμφωνα με τον ν.4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έθεσε για πρώτη φορά εντός του 2020 σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση.

Ο «Αθλητικός Όμιλος Κούρος – Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων» προσέτρεξε να αιτηθεί την εγγραφή στο νέο μητρώο ολοκληρώνοντας την διαδικασία εξ αποστάσεως και εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά με απόλυτη επιτυχία στα τέλη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Το ηλεκτρονικό μητρώο έχει ως σκοπό την διαφάνεια, την τήρηση της νομιμότητας στην λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων, και αποτρέπει την ύπαρξη αθλητικών σωματείων που εκπροσωπούνται απλώς με μια σφραγίδα και είναι ουσιαστικά ανενεργοί εξυπηρετώντας συμφέροντα που δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα.

Το αθλητικό τμήμα που εγγράφηκε είναι αυτό της σκοποβολής, άθλημα που καλλιεργείται επί 22 συναπτά έτη, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και επιτυχίες σε πανελλαδικό.

Με τιμή
για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Κατερινίτσας Αντώνιος Νάστος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button