Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Ν. Περάμου: «Αίτημα για δωρεάν tablet σε μαθητές δημοτικού»

Η Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Περάμου έστειλαν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας επίσημη επιστολή στις εταιρείες PUBLIC, PLAISIO, KOTSOVOLOS, για δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές του Δημοτικού, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν και δεν μπορούν μέχρι και σήμερα να παρακολουθήσουν την ηλεκτρονική τάξη.

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλαν:

«Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά.

Στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε λόγω της νέας απειλής που αντιμετωπίζουμε όλοι συνολικά, σας στέλνω αυτό το e-mail για να σας ευαισθητοποιήσω σε ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας από τότε που έκλεισαν τα σχολεία στην Ελλάδα.

Όπως θα γνωρίζετε και εσείς, τα σχολεία έχουν κλείσει από τον Μάρτιο και έχουν ξεκινήσει να γίνονται μαθήματα με το σύστημα της ηλεκτρονικής τάξης (eclass). Πολλά παιδιά, μαθητές Δημοτικού, δεν έχουν την δυνατότητα ακόμα και τώρα, να αγοράσουν τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των τάξεών τους. Αυτό έχει ως συνέπεια όχι μόνο τον κοινωνικό τους αποκλεισμό, αλλά και το δικαίωμα στην μάθηση.

Καθώς οι σημερινοί καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι και φοβάμαι πως θα γίνουν ακόμα δυσκολότεροι οικονομικά για πολλές οικογένειες, και για την μετά – κορωνοϊού εποχή, σας καλώ να δείξετε με όποιον τρόπο μπορείτε και όσο μπορείτε την έμπρακτη συμπαράστασή σας σε αυτά τα παιδιά, που είναι το μέλλον της χώρας μας.

Σας ζητώ λοιπόν μια δωρεά ενός αριθμού tablet, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες.

Στην Νέα Πέραμο Αττικής, υπάρχουν τρία Δημοτικά σχολεία, το κάθε ένα με παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην e-class. Ο αριθμός αυτών είναι μέχρι στιγμής άγνωστος. Η διαδικασία για την επιλογή των μαθητών αυτών που θα πάρουν τα tablet θα γίνει με επίσημη ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αξιολογηθούν. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτήν την κίνηση, αν πρώτα δεν έχουμε εξασφαλίσει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, από εταιρείες σαν και την δική σας.

Θεωρώ πως είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε όσο μπορούμε και ότι μπορούμε σε συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη και αυτή η συμπαράσταση θα προβληθεί σε όλα τα τοπικά μέσα, σε τηλεοπτικά κανάλια διεθνούς εμβέλειας και γενικότερα θα γίνουν συνεντεύξεις και θα γραφτεί δελτίο τύπου ώστε ο κόσμος να γνωρίσει όχι μόνο το γεγονός της αναγκαιότητας της αλληλεγγύης, αλλά και ποιοι πραγματικά μπορούν και θέλουν να προσφέρουν παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν.

Σας έχω επισυνάψει και το επίσημο αίτημα του Προέδρου της Κοινότητας για παραχώρηση tablet.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ’ των προτέρων και αναμένω την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου

Η Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου είναι μια παράταξη που ιδρύθηκε στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου του 2019. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας ανήκει στην παράταξη, η οποία βγήκε πρώτη στην προτίμηση των πολιτών. Η Θωμαΐς Λιώτα είναι ιδρυτικό μέλος της παράταξης και σύμβουλος του Προέδρου της Κοινότητας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button