ΕΑ Κατοίκων Κινέτας: «Θα επιμείνουμε στα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά μας»

Ακολουθεί άρθρο-επιστολή της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κινέτας, «στο οποίο εκτίθενται τα ζητήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής» όπως αναφέρεται.

«Η επιτροπή αγώνα εδώ και πέντε χρόνια με τους εκάστοτε διοικούντες, Περιφέρεια, Δήμο κα., προσπαθεί να προχωρήσουν τα βασικά προβλήματα με τα αναγκαία έργα υποδομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά και πλημμύρα, δηλαδή, αντιπλημμυρικά – δρόμοι και άλλα σχετικά με τις καταστροφές αλλά και των άλλων ελλείψεων όπως είναι το νερό, σχολείο, τοπικό ιατρείο κτλ.

Τους τελευταίους μήνες και με την αλλαγή στην τοπική διοίκηση, Δήμο και Περιφέρεια, η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Κινέτας πρότεινε ένα νέο πρόγραμμα δράσης για την προώθηση των προβλημάτων με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

– Τη συλλογή 830 υπογραφών για την αναγκαιότητα της υδροδότησης στην Κινέτα, όπου πήγαμε με πούλμαν ομαδικά και τις παραδώσαμε στην ΕΥΔΑΠ.
– Στείλαμε υπόμνημα στην Περιφέρεια με καταγραφή όλων των ελλείψεων και παραλήψεων που έχει η Κινέτα, και μας δόθηκε βήμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου εκεί θέσαμε και προφορικά όλα τα προβλήματα.

Η παρέμβαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα πρώτο, να βγάλει ανακοίνωση στον αθηναϊκό τύπο ο περιφερειάρχης Ν. Χαρδαλιάς για την υδροδότηση της Κινέτας με το γνωστό κείμενο που έχετε διαβάσει… και δεύτερο, να γίνουν δύο συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Κλ. Βαρελά, με την πρώτη στην έδρα του στην Ελευσίνα και τη δεύτερη στην Κινέτα. Για τα λεχθέντα στις δύο συναντήσεις αυτές η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Κινέτας έχει βγάλει ανακοίνωση στη σελίδα της, η οποία δημοσιεύτηκε και σε άλλα τοπικά μέσα.

Στείλαμε το ίδιο υπόμνημα στο δήμο Μεγαρέων και ζητήσαμε συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Μαργέτη, ώστε να του θέσουμε και προφορικά τα προβλήματα της Κινέτας και να πάρουμε μια υπεύθυνη απάντηση.

Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγαρέων έγινε, η επιτροπή έθεσε εις γνώση του όλα τα ζητήματα όπως αναγράφονται στο υπόμνημα με πρώτο την υδροδότηση, όπου το έργο του κεντρικού αγωγού ως γνωστό έχει δοθεί προς εκτέλεση κι αν πάνε όλα καλά θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Παραμένει όμως άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι με τη χρηματοδότηση για το εσωτερικό δίκτυο.

Επιπλέον, η Επιτροπή ζήτησε λύση στα νομικά κωλύματα που μόνο ο Δήμος μπορεί να δώσει τη λύση, πρόκειται για τους κατοίκους που δεν παίρνουν νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ, αλλά από ιδιώτες, και η ΕΥΔΑΠ δεν τους αναγνωρίζει, παρά μόνο αν ο Δήμος πάρει στην κυριότητα του τις παροχές και τις μεταβιβάσεις στην ΕΥΔΑΠ. Το άλλο πρόβλημα που αφορά τη δημοτική αρχή είναι τα εκτός σχεδίου σπίτια που δεν έχουν καθόλου δίκτυο ύδρευσης, και εδώ η ΕΥΔΑΠ ζητάει από τον Δήμο τη λύση σε αυτό το κενό.

Η Επιτροπή έθεσε υπόψη του Δημάρχου και τις άλλες αναγκαίες ελλείψεις όπως είναι το σχολείο – τοπικό ιατρείο – το συγκοινωνιακό – η καθαριότητα, και όλα τα ζητήματα που αναγράφονται στο υπόμνημα.

Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να μην εφαρμόσει την υπουργική εγκύκλιο για την αντιπυρική περίοδο. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα κάνει δημοτικό συμβούλιο με πρόταση τη μη εφαρμογή της.

Η Επιτροπή ζήτησε να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο για τα θέματα της Κινέτας, όπου το ψήφισμα της απόφασης να σταλεί ως αίτημα στους παραπάνω αρμόδιους: Περιφέρεια – Υπουργεία – Κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος άκουσε την πολυμελή επιτροπή, τα προβλήματα και το αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν έδωσε καμία υπόσχεση, είπε: «θα τα δει».

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Κινέτας θα επιμείνει στο αίτημα για τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, τα ζητήματα είναι δίκαια, ζωτικής σημασίας και μια θετική απόφαση Δημοτικού συμβουλίου για το σκοπό αυτό έχει την αξία της».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button