Δ. Μεγαρέων: Ο Δήμαρχος αιτείται την παράταση του προγράμματος οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Η χρόνια υποστελέχωση του Δήμου μας αντιμετωπίζεται εν μέρει με διάφορα προγράμματα απασχόλησης. Αυτή η μέθοδος όμως έχει ένα πρόβλημα: δεν επιτρέπει στο προσωπικό να φθάσει στο μέγιστο της απόδοσής του αφού μόλις κάποιος αποκτήσει εμπειρία, λήγει η εργασιακή του σχέση. Σε μια προσπάθεια ανακούφισης του προβλήματος, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, αιτήθηκε παράταση του προγράμματος οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας για τους εργαζομένους στο Δήμο, με την παρακάτω επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς (Εργασίας, Εσωτερικών), την οποία κοινοποίησε επίσης στους βουλευτές της περιοχής μας.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου:
«Σας γνωρίζουμε ότι στον Δήμο έχουν προσληφθεί άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στο πλαίσιο της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα οποία καλύπτουν σημαντικές και επιτακτικές ανάγκες του Δήμου.
Το πρόγραμμα αυτό λήγει τέλος Ιανουαρίου 2023 και με δεδομένη την σοβαρή υποστελέχωση του Δήμου, η αποχώρηση των υπόψη υπαλλήλων θα δημιουργήσει σοβαραρότατα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και κατ’ επέκταση στις προς τους πολίτες προσφερόμενες υπηρεσίες.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, όπως παραταθεί το πρόγραμμα της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας και παράλληλα δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο, να προσλάβει άτομα, που θα καλύψουν τις ανάγκες, που έχουν προκύψει από την σταδιακή αποχώρηση δεκάδων υπαλλήλων χωρίς την αναπλήρωσή τους».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button