Βασίλης Πολυχρόνης: Φασιστική βεβήλωση του μνημείου των 10 εκτελεσθέντων στην πλατεία Εθν. Αντίστασης

Ζητείται η απερίφραστη καταδίκη του γεγονότος και η άμεση αποκατάσταση του μνημείου.

 

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός της βεβήλωσης του μνημείου των δέκα πατριωτών φυλακισμένων του στρατοπέδου Χαϊδαρίου που εκτελέσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Μαΐου 1944 στο Γεφύρι της Μπύρας (νυν πλατεία Εθνικής Αντίστασης). Πρόκειται για την αναμνηστική πλάκα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της πλατείας και έχει τοποθετηθεί στον ακριβή τόπο εκτέλεσης και αναγράφει τα ονόματα των εκτελεσθέντων. Τα φασιστοειδή – γιατί περί τέτοιων πρόκειται – δεν είχαν βλέπετε το θάρρος να βεβηλώσουν το κυρίως μνημείο που είναι τοποθετημένο στο κέντρο της πλατείας και είναι ορατό από όλες τις πλευρές και προτίμησαν σαν γνήσιοι αρουραίοι που είναι να δράσουν στο σκοτάδι και σε σημείο που δεν θα γινόταν αντιληπτοί μιας και ήταν σίγουροι για την αντιμετώπιση τους από το δημοκρατικό λαό των Μεγάρων!

 

 Όμως, το ζήτημα είναι πως η βεβήλωση του ιερού χώρου της εκτέλεσης έχει συντελεστεί και η οργή είναι μεγάλη γι αυτούς που δεν σέβονται το αθάνατο έπος της Εθνικής Αντίστασης και το αίμα που έχυσε ο ελληνικός λαός για την ελευθερία του και για το τσάκισμα του φασισμού!

 

Καλώ τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές Παρατάξεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν απερίφραστα τα φασιστοειδή τρωκτικά, καλώ τον Δήμαρχο – για τις δημοκρατικές ευαισθησίες του οποίου είμαι σίγουρος – να δώσει εντολή άμεσης αποκατάστασης του μνημείου. Καλώ το λαό των Μεγάρων να περιφρουρήσει τη Δημοκρατία και την ελευθερία που με τόσους αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν!

 

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον,δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button