Συμμετοχή Γ. Κώτσηρα στην επίσκεψη Σακελλαροπούλου στην Ουρουγουάη

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, με ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρεται στην επίσημη επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Ουρουγουάη, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της χώρας, Luis Lacalle Pou.

«Συμμετέχοντας στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Ουρουγουάη, είχα τη μεγάλη τιμή και συγκίνηση να γνωρίσω από κοντά εκπροσώπους και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μοντεβιδέο και να συναντηθώ με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ.

Ενημέρωσα τους συμπατριώτες μας για τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης για τους Έλληνες της Διασποράς και ιδίως για το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό και την επιστολική ψήφο.

Συμμετείχα στις διευρυμένες συνομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Ουρουγουάης, Luis Lacalle Pou, και υπέγραψα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουρουγουάης, Omar Paganini, δυο συμφωνίες για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Ουρουγουάης στον ναυτιλιακό τομέα και στη ναυτιλιακή εκπαίδευση και τη διευκόλυνση της απασχόλησης των οικογενειών των διπλωματικών αποστολών μας.

Τέλος, επισκέφθηκα το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», έναν φάρο Ελληνισμού, και παραβρέθηκα στην παρασημοφόρηση της καθηγήτριας Margarita Larriera για την προσφορά της στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Το ελληνικό πνεύμα ακτινοβολεί στη Λατινική Αμερική!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button