«Μαζί με Όραμα»: «Καμία ανοχή στα περιβαλλοντικά εγκλήματα κατά του τόπου μας και καταλογισμός ευθυνών»

Το πρωί της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου 2020 ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»
κ. Κλεάνθης Βαρελάς ενημερώθηκε από αγρότες της περιοχής μας για την ύπαρξη χώρου ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων πλησίον των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Μεγαρέων.

Έτσι ακριβώς ενημερώνει το δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» το οποίο στη συνέχεια αναφέρει ότι:

Συνοδευόμενος ο επικεφαλής από τον δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού κ. Δημήτριο Δάλλα μετέβη αμέσως στο σημείο.

Λόγω του ότι το εν λόγω σημείο βρίσκεται εκεί όπου συναντώνται το ρέμα της Καμάρας και το Κοκκινόρεμα, ο κ. Βαρελάς επικοινώνησε απευθείας με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ελευθέριο Κοσμόπουλο ο οποίος κατέφθασε σε σύντομο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσει αυτό που επικρατεί.

Οι επαγγελματίες αγρότες, αγανακτισμένοι και έντονα διαμαρτυρόμενοι για την οικολογική καταστροφή που συμβαίνει στην περιοχή και έχει αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον, ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση και τον καθαρισμό της περιοχής καθώς και την επιβολή όσων προβλέπει η νομοθεσία για όσους ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα.

Επίσης κατήγγειλαν στον αντιπεριφερειάρχη οργανωμένη επιχείρηση εναπόθεσης των φερτών υλικών από συγκεκριμένους φορείς.

Να σημειωθεί ότι η ανεξέλεγκτη εναπόθεση των απορριμμάτων σε συνδυασμό με τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις συνέθεσαν μία άκρως άσχημη εικόνα.

Οι αγρότες φοβούνται για τα χειρότερα δεδομένου ότι είμαστε στην αρχή του χειμώνα και έχουμε μπροστά μας μία μακρά περίοδο κακοκαιρίας και βροχοπτώσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κοσμόπουλος δεσμεύτηκε να πράξει όσα απαιτούνται ώστε να καθαριστεί η περιοχή ενεργοποιώντας τον σχετικό μηχανισμό της Περιφέρειας Αττικής και θα φροντίσει, στο μέτρο που του επιτρέπουν οι αρμοδιότητες του, να αποδοθούν ευθύνες.

Ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» πριν λίγο καιρό κατέθεσε καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για το συγκεκριμένο σημείο και παλαιότερα για άλλα σημεία που παρουσιάζουν την ίδια εικόνα στην επικράτεια του δήμου μας.

Πρόθεσή μας είναι να μην υπάρχει καμία ανοχή σε αυτά τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και να καταλογιστούν ευθύνες από τις αρμόδιες αρχές του τόπου σε αυτούς που τους ανήκουν.

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα».

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button