Απόπειρα απάτης: Είπαν πως ο γιος τους σκότωσε άνθρωπο σε τροχαίο

Απόπειρα απάτης μέσω τηλεφώνου από αγνώστους με υποψήφια θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στα Μέγαρα. Όπως καταγγέλλουν, σήμερα το πρωί δέχτηκαν τηλεφώνημα από άγνωστο σε αυτούς τηλεφωνικό αριθμό που ξεκινούσε από 00359 (Βουλγαρία).

 

Η άγνωστη που τους μίλησε στο τηλέφωνο παρουσιάστηκε ως δικηγόρος και ανέφερε πως ο γιος τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Ο λόγος που επικαλέστηκε πως καλούσε ήταν για να ζητήσει χρήματα προκειμένου να επιτευχθεί η νομική απεμπλοκή -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- του γιου τους. Όταν ανέφεραν οι ηλικιωμένοι γονείς πως δεν έχουν χρήματα, τους ζήτησε οτιδήποτε αξίας θα μπορούσε να ανταλλαχθεί με χρήματα, όπως κοσμήματα.

 

Ο δεύτερος γιος της οικογένειας, που ειδοποιήθηκε ενώ συνομιλούσαν οι γονείς του ακόμη με την άγνωστη γυναίκα, τηλεφώνησε στον αδερφό του που υποτίθεται πως εμπλεκόταν σε θανατηφόρο τροχαίο και κρατείτο, ο οποίος απάντησε κανονικά στο τηλέφωνο, τους καθησύχασε πως τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αληθές και πως βρισκόταν στη δουλειά του.

 

Οι αρχές ζητούν απ τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί, να μη δίνουν χρήματα ή προσωπικές πληροφορίες σε αγνώστους, είτε τηλεφωνικά είτε από κοντά, και να μην κανονίζουν συναντήσεις.

 

Το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, καθώς και για τον τηλεφωνικό αριθμό απ' όπου πραγματοποιήθηκε η κλήση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button