Γ. Πομώνης: «Ο κ. Δήμαρχος πρέπει να πειθαρχήσει απόλυτα στην απόφαση του Δημ. Συμβουλίου»

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού «ΤΩΡΑ» κ. Γιάννη Πομώνη:

«Και μόνο με την απειλή της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας άρχισαν να παίζουν τα υπουργικά όργανα. Η συνάντηση του κ. Δημάρχου με τον Υπουργό ενέργειας κ. Χατζηδάκη, εκτιμώ ότι, μόνο για τα προβλήματα της Κινέττας δεν έγινε. Η αναφορά στη Κινέττα χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να συζητηθεί το θέμα της όδευσης του Αγωγού Υπερύψηλης Τάσης.

Θέλω να δηλώσω με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Δήμαρχος πρέπει να πειθαρχήσει απόλυτα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ορισμού της εγνωσμένου κύρους και αποτελεσματικότητας νομικού του ΣτΕ που του έχει προταθεί. Αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να συνταχθεί και να κατατεθεί εντός της προθεσμίας η προσφυγή του Δήμου κατά της ΑΕΠΟ (απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων) του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μόνο τότε θα μπορούμε να απαιτήσουμε την αλλαγή-βελτίωση της όδευσης του καλωδίου.

Επιπλέον, θέλω να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι για να μας σέβονται και να μας υπολογίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες θα πρέπει να αισθάνονται ότι απειλείται η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου και όχι μόνο . Καλώ τον κ. Δήμαρχο να ενεργοποιήσει το όπλο της προσφυγής για να επιτύχουμε σίγουρα, ασφαλή και επωφελή για τον Δήμο και τους δημότες αποτελέσματα.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button