Πρόταση Π. Μαργέτη του συνδυασμού «Τώρα» για σύσταση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας

Η δημοτική παράταξη «ΤΩΡΑ», μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Μαργέτη, προτείνει την ενεργοποίηση και τη στελέχωση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας.

Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας αποτελούν συμβουλευτικά γνωμοδοτικά όργανα για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής και αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Αποτελούνται από μέλη, τα οποία είναι επιστήμονες και λειτουργοί που διαθέτουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της παραβατικότητας, όπως δικαστικοί λειτουργοί, εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και αστυνομικοί.

Έργο των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας είναι η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην περιφέρεια του Δήμου που λειτουργούν, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρο- μεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης.

Ο συνδυασμός μας πρότεινε, ως τον πλέον κατάλληλο, να οργανώσει, να στελεχώσει και να διευθύνει το συγκεκριμένο Τοπικό Συμβούλιο έναν Αξιωματικό (Ε.Α.) της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει θητεύσει σε καίριες θέσεις, όπως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έχει να επιδείξει επιτυχίες όπως η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του Ε.Λ.Α και τιμήθηκε γι αυτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού.
Η εκπαίδευση του συγκεκριμένου αξιωματικού είναι σχετική καθώς έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Αμερική καθώς και στην Αγγλία σχετικά με την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας.
Έχει εκπαιδευτεί στην Ακαδημία του F.B.I στο Quantico της Virginia ΗΠΑ, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων. Έκανε μεταπτυχιακό στο τμήμα Επιμόρφωσης Αξιωματικών Αστυνομίας και απέκτησε επίσης την ειδικότητα του Διαπραγματευτή, εκπαιδευόμενος στο τμήμα του Πανεπιστημίου της Louisiana στο Socorro στο Νέο Μεξικό και από την Ακαδημία της New Scotland Yard.

Κατά την άποψή μας, η σύσταση και η στελέχωση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας θα αποτελέσει μία δομή που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Μεγαρέων και να περιορίσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί σε καθημερινή βάση όλους τους πολίτες.

Ευελπιστούμε ότι ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης – που αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Παναγιώτη Μαργέτη – θα κινηθεί τάχιστα, συναντώντας τον έμπειρο Αξιωματικό (Ε.Α.) της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει την διάθεση να σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, κάνοντας πράξη τον θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button