Ανακοίνωση Συλλόγου «Ο Άγιος Νικόλαος» σχετικά με θέματα που αφορούν την Βαρέα

Ανακοίνωση του Εξωραϊστικού  & Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρέας «Ο Άγιος Νικόλαος», σχετικά με το πρόσφατο συμβάν κοπής δέντρων στον παραλιακό δρόμο της Βαρέας.
Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Αξιότιμοι κάτοικοι, αγαπητοί συμπολίτες

σας ενημερώνουμε ότι την 19-3-2019 κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης από τον υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων κ. Κλεάνθη Βαρέλα τα εξής θέματα που αφορούν την περιοχή της Βαρέας:

1. Η παράνομη κοπή των 2 αλμυρικιών στην παραλιακή ζώνη

2. Οι πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο στην παραλιακή ζώνη

Με αφορμή τα ερωτήματα που τέθηκαν, οφείλουμε να ενημερώσουμε αναλυτικά τι συνέβη για το κάθε θέμα:

1. Για τα αλμυρίκια

Ο δήμαρχος κ Γρηγόρης Σταμούλης στην απάντησή του παραδέχθηκε ότι πράγματι κόπηκαν παράνομα και αυθαίρετα τα δυο μεγάλα αλμυρίκια χωρίς να ληφθεί απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ή του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα τόνισε πως κόπηκαν από υπάλληλο με σύμβαση ορισμένου χρόνου του δήμου ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Μεγαρέων είχε αποφασίσει να κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τον άνθρωπο αυτό άλλα όταν εμείς αποκαλύψαμε ότι ο άνθρωπος αυτός που προέβη στο περιβαλλοντικό «έγκλημα» είναι υπάλληλος του δήμου σταμάτησαν όλες τις διαδικασίες. Αντί λοιπόν στο δήμο Μεγαρέων να διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος αλλά και να παραδειγματιστούν οι συνάδελφοι του, ακούσαμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον ίδιο τον δήμαρχο να καλύπτει τον υπάλληλό του λέγοντας ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και ότι τα αλμυρίκια έπρεπε να κοπούν επειδή ήταν ξερά.

Σας παραθέτουμε περσινή φωτογραφία με το πως ήταν τα αλμυρίκια όπου δείχνουν υγιή και με εύρωστα κλαδιά.

 

2. Για τις πινακίδες

Ως σύλλογος, δεν θα αναφερθούμε σε καμία κίνηση που έχουμε κάνει, σε κανένα έγγραφο, και σε καμία αλληλογραφία, για το μεγάλο αυτό πρόβλημα στην περιοχή μας. Και αυτό διότι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα τα έχουμε καταθέσει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τις επόμενες μέρες θα προβούμε σε επί πλέον ανακοινώσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας με επίσημα έγγραφα παραθέτοντας και τους αριθμούς πρωτοκόλλων των εγγράφων που έχουν κατατεθεί σε κάθε υπηρεσία. Να αναφέρουμε μόνο ότι, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο, χωρίς δηλαδή έγγραφη απάντηση από το αρμόδιο γραφείο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, η πινακίδα του Δήμου Μεγαρέων στην οποία ο Δήμος δηλώνει αναρμόδιος για την αποκατάσταση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αγαπητοί συμπολίτες και κάτοικοι της Βαρέας, σας διαβεβαιώνουμε ότι πράττουμε το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων τα οποία επικρατούν στην περιοχή μας και έρχονται από τα παλιά. Η Βαρέα αποτελεί τη βιτρίνα των Μεγάρων και είναι λυπηρό να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση με πολλές αυθαίρετες παρεμβάσεις οι οποίες βάζουν στο
περιθώριο τις ομορφιές της.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button