Γ. Μπερδελής: Ζητά παραίτηση Κοσμόπουλου και Φυλακτού για το «ρέμα Γιώργη»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 7/8/2018 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής έθεσε ένα σημαντικό θέμα που αφορά κυρίως την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της περιοχής γενικότερα σε πιθανή πλημμύρα.

Αρχικά ο κ. Μπερδελής απευθύνθηκε προς τους Αντιδημάρχους Νέας Περάμου Ελευθ. Κοσμόπουλο και Καθαριότητας Κωνσταντίνο Φυλακτό, θυμίζοντας τους ότι στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας τονίζεται με κάθε τρόπο η προσοχή στις ανεξέλεγκτες χωματερές.

Παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση που επικρατεί στο ρέμα «Γιώργη» στη Νέα Πέραμο, ο επικεφαλής του συνδυασμού ζήτησε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, την παραίτηση των Αντιδημάρχων κ.κ. Ελευθέριου Κοσμόπουλου και Κωνσταντίνου Φυλακτού, αποκαλύπτοντας πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας όταν φορτηγό του Δήμου μετέφερε μπαζοσκούπιδα στη περιοχή.

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, του υπενθύμισε ότι την ημέρα που η Νέα Πέραμος επλήγη από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, από το ρέμα «Γιώργη» κατέβηκαν και εισχώρησαν στην πόλη τεράστιες ποσότητες νερού, ζητώντας από τον Δήμαρχο ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο συγκεκριμένο ρέμα, υποστηρίζοντας πως έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη χωματερή σε χώρο 20 στρεμμάτων.

Επειδή οι φωτογραφίες που παρουσίασε ο κ. Μπερδελής (και τις οποίες παραθέτουμε) αξίζουν όσο χίλιες λέξεις, θέτουμε τους Αντιδημάρχους Νέας Περάμου και Καθαριότητας προ των ευθυνών τους, ζητώντας από τον Δήμαρχο (που έχει την κύρια πολιτική ευθύνη) να προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να λάμψει η αλήθεια.

Με το περιβάλλον κύριε δήμαρχε και κ.κ. Αντιδήμαρχοι όπως και με τη ζωή των συμπολιτών μας δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Γι’ αυτό επιμένουμε πως η παραίτηση σε αυτή την περίπτωση είναι η μόνη λύση για τους αντιδημάρχους κ.κ. Κοσμόπουλο και Φυλακτό εάν φυσικά αυτοί, διαθέτουν ίχνος πολιτικής ευθιξίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button