«Τώρα»: Επιτακτική ανάγκη σύστασης «Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος & Φυσικών Καταστροφών»

Με αφορμή τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κινέτα από τις καταιγίδες της 25ης Νοεμβρίου 2019, ο συνδυασμός «Τώρα» κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη σύστασης στο Δήμο Μεγαρέων «Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Καταστροφών».

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά από 16 μήνες, οι κάτοικοι της Κινέττας μετρούν τις πληγές τους, από τη νέα Θεομηνία που έπληξε την περιοχή, αφού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αυτοψίες που έχουν γίνει ο αριθμός των κατοικιών που έχουν πληγεί ξεπερνά τις τριακόσιες (300).

Δυστυχώς, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, ήρθαν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα για να αποτελειώσουν ότι έμεινε όρθιο από την πύρινη λαίλαπα, δικαιώνοντας – αιρετούς και κατοίκους – που ωρύονταν λέγοντας πως εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Κινέττας, με την πρώτη δυνατή βροχόπτωση η καταστροφή δεν θα αργούσε να έρθει!

Πλέον – και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό – οι φυσικές καταστροφές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, στη ζωή του κάθε πολίτη.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, που δεν θα μας κάνουν να τρέχουμε ενώ η καταστροφή έχει επέλθει, αλλά να προβλέπουμε πριν γίνει το κακό.

Ως Δημοτική Παράταξη θεωρούμε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η σύσταση στο Δήμο μας «Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Καταστροφών», στελεχωμένης με επιστήμονες και με συνεχή συνεργασία με Πανεπιστήμια, η οποία σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία θα μας βοηθήσει να είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον και δεν θα περιμένουμε τα «ψίχουλα» που προκύπτουν από τις άκρατες υποσχέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ως Δημοτική Αρχή, ήρθε η ώρα να πάρουμε μόνοι μας την τύχη του τόπου μας στα χέρια μας, υλοποιώντας αποφάσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση των κατοίκων, την στιγμή που η περιοχή μας «δοκιμάζεται» από την μανία της φύσης.

Γι’ αυτό προτείνουμε στο νέο προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα έργων του Δήμου Μεγαρέων να δοθεί προτεραιότητα σε δομές, δράσεις και έργα που θα μας προετοιμάσουν, θα πατάξουν την αυθαιρεσία και θα προστατέψουν το περιβάλλον και τους δημότες μας.

Οι εποχές άλλαξαν, αφού η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει πολλές καταστροφές. Θεωρούμε ότι αποτελεί αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν πολύ γρήγορα παρεμβάσεις, όπως οριοθέτηση των ρεμάτων, καθαρισμός των ρεμάτων που υπάρχουν στην περιοχή, απομάκρυνση των φερτών υλικών, αποκατάσταση των δικτύων και των υποδομών.

Γενικότερα θα πρέπει να γίνει μία συνολική ανάκαμψη της περιοχής με βάση ένα καινούριο σχέδιο που θα σχεδιαστεί από εμάς (τις υπηρεσίες του Δήμου)και θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.

Πρέπει να αντιδράσουμε συνολικά αλλά και πολιτισμένα απέναντι σε όλα τα ανύπαρκτα έως και ανασφαλή μέτρα πρόληψης των πολιτών, διαφορετικά θα πρέπει να προετοιμασθούμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα δεινά, κάτι που απευχόμαστε!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button