Κλ. Βαρελάς: Η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω από την Κινέτα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» τόνισε ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Πολιτεία πρέπει να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα της Κινέτας και των κατοίκων της.

Δείτε το δελτίο τύπου του συνδυασμού:

Το καταστροφικό πέρασμα του «Γηρυόνη» από την Κινέτα άφησε πίσω του τεράστιες πληγές στους κατοίκους που δυστυχώς θα αργήσουν να επουλωθούν. Η μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 και η εξαφάνιση μεγάλου μέρους του δασικού οικοσυστήματος καθώς και ο τεράστιος όγκος καμμένων κορμών και κλαδιών που παρασύρθηκαν από το νερό, ήταν οι κύριες αιτίες του φαινομένου που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2019.

Ο επικεφαλής κ. Κλεάνθης Βαρελάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην δοκιμαζόμενη περιοχή της Κινέτας και στο πλευρό των κατοίκων που είδαν και βίωσαν για μια ακόμα φορά τον απόλυτο κίνδυνο και την καταστροφή της περιουσίας που με κόπο έχτισαν.

Ο κ. Βαρελάς ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού υποδομών κ. Καραμανλή, του αντιπρόεδρου και βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Μπούρα, του βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Κώτσηρα και του περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Συνομίλησε με όλους ζητώντας να δώσουν άμεσες λύσεις στο βαθμό που τους αναλογεί ώστε να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας που επλήγησαν για πολλοστή φορά, να αποκατασταθεί η περιοχή και να υπάρξουν το συντομότερο έργα υποδομής που θα αποτρέψουν νέα καταστροφή.

Ο κ. Βαρελάς ήταν επίσης παρών και στην επίσκεψη του υφυπουργού χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου όπου του έθεσε εκτός των άλλων και το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών που πρέπει να αναζητηθούν προς κάθε κατεύθυνση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια από τις πρώτες στιγμές. Στις συσκέψεις που έγιναν έως τώρα ο κ. Βαρελάς συμμετείχε και ενημερώνεται συνεχώς από τον διοικητή για το επιχειρησιακό έργο.

Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» μέσω του επικεφαλής κ. Βαρελά θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Κινέτας, θα κρατήσει ανοικτό κάθε δίαυλο επικοινωνίας με το κοινοτικό συμβούλιο και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής, και με όσες δυνάμεις διαθέτει θα πιέζει κάθε αρμόδια αρχή ώστε δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, να επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί μετά την βιβλική καταστροφή, να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εφαρμοστεί επιτέλους το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button