Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ψήφισμα επί της συνθήκης του ΟΗΕ για τα πυρηνικά όπλα

Με δελτίο τύπου ο δημοτικός συνδυασμός του Δήμου Μεγαρέων «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη αναφέρει ότι στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 21 Ιουνίου 2022 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία των παρόντων ο Δήμος Μεγαρέων να υποστηρίξει τη συνθήκη του Ο.Η.Ε για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Ο Σύμβουλός μας Αντώνης Χοροζάνης μειοψήφισε και δίνουμε ολοκληρωμένα την τοποθέτησή μας:

«Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε αντιταχθεί στα πυρηνικά όπλα, στο κυνήγι των εξοπλισμών, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, στην χρήση διαφόρων όπλων μαζικής καταστροφής που χρησιμοποιούνται κατά των λαών.

Έχουμε αντιταχθεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με νεκρούς, σακατεμένους, πρόσφυγες, με μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, και με κυρώσεις που γενικεύουν τις συνέπειες σε όλους τους λαούς.

Έχουμε αντιταχθεί στην εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν τον πόλεμο που γίνεται όλο και μεγαλύτερη και επικίνδυνη για το λαό μας με συνεχείς αποστολές πολεμικού εξοπλισμού, που ήδη αναφέρετε ως στόχος αντιποίνων.

Η χώρα μας, με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, τις βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και τις υποδομές σε άλλες περιοχές, έχει μετατραπεί απο άκρη σε άκρη σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών τους σχεδιασμών.

Στην χώρα μας έχει δημιουργηθεί υποδομή για πυρηνικά όπλα, στον Άραξο και τη Σούδα.
Για όλα τα πάρα πάνω, αντιταχθήκαμε και αντιτασσόμαστε. Σε αυτή την κατάσταση χρειάζεται να αντιταχθεί συνολικά ο λαός, γιατί αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στη γενίκευση του πολέμου και στην χρήση των πυρηνικών όπλων.

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν αιτίες, τους προκαλούν οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, σε ένα εκμεταλλευτικό σύστημα που καταπατά τα δικαιώματα των λαών και η λαϊκή πάλη επιβάλλεται να κατευθύνεται στην εξάλειψη αυτών των αιτιών.

Οι κρίσιμες εξελίξεις που βιώνει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί δεν χωρούν ευχές, οι εξελίξεις θέτουν ως πρώτιστο καθήκον την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης.

Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της Ελλάδας, παλεύουμε να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία ή σε γειτονική χώρα. Κανένας Έλληνας στρατιώτης ή αξιωματικός να μην βρεθεί εκτός συνόρων. Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό. ΟΧΙ, στα πυρηνικά όπλα.

Οι παραπάνω βασικοί άξονες δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση του Δημάρχου και κατά την γνώμη μας έτσι όπως είναι δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για την έκδοση ψηφίσματος».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button