Τώρα: Προτάσεις ουσίας από τον Γιώργο Μπερδελή

Δελτίο τύπου του συνδυασμού «Τώρα», στο οποίο περιλαμβάνεται η τοποθέτηση του επικεφαλής κ. Γ. Μπερδελή στο δημοτικό συμβούλιο της 16ης Απριλίου, αλλά και η προτάσεις που έκανε με αφορμή την συζήτηση του θέματος για την διέλευση του καλωδίου υπέρ υψηλής τάσης από την περιοχή μας.

Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής μας που θα στηριχθεί διαχρονικά από κάθε διοίκηση

  • Προτάσεις ουσίας από τον Γ. Μπερδελή για να μην έρθουν στο μέλλον «τα χειρότερα»

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Απριλίου 2019, συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε την διασύνδεση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της νήσου Κρήτης με το ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Σ.Ρ.-Αττική – Κρήτη (Κορακιά).

Το επιστέγασμα της συζήτησης του θέματος ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής μας κ. Γιώργου Μπερδελή.

Ο κ. Μπερδελής αφού θύμισε πως το Γ.Π.Σ. των Μεγάρων το εμπνεύστηκε και δημοπράτησε ο ίδιος, επεσήμανε ότι αυτό έγινε για να αναπτυχθεί και όλο το παράλιο μέτωπο της περιοχής μας.

Δράττοντας την ευκαιρία ρώτησε: «Αν είχε αναπτυχθεί το παράλιο μέτωπο θα υπήρχε σήμερα περίπτωση να περάσει το καλώδιο; Φυσικά όχι!
Όταν ως αντιδήμαρχος έκανα ενέργειες προκειμένου ο δήμος Μεγάρων να αγοράσει την περιοχή «Κατσούλη Μαντράκι» ούτως ώστε εκεί να χωροθετηθεί μαρίνα για να ερχόταν κάποιος ιδιώτης να επενδύσει, και έχοντας ως αντιστάθμισμα ένα κτήριο για Ναυτικό Όμιλο και ένα πολύ μικρό κτήριο για την στέγαση Ναυτικού Μουσείου, θα τολμούσε κανείς σήμερα να σχεδιάσει σε αυτό το σημείο την διέλευση του καλωδίου;»

Ερωτήματα ουσιαστικά και άκρως ρεαλιστικά από τον υποψήφιο δήμαρχο Μεγάρων – Νέας Περάμου και επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» κ. Γιώργο Μπερδελή ο οποίος δεν παρέλειψε να καταθέσει και την πρόταση του.

Όπως είπε, ο μόνος τρόπος στο μέλλον για να αποφύγει ο δήμος μας αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις, είναι να κάνουμε το παν για να αναπτυχθεί η περιοχή μας. Αυτό (κατά τον κ. Μπερδελή), σημαίνει συγκεκριμένο σχέδιο αποδεκτό από το σύνολο των αιρετών, σχέδιο που θα έχει συνέχεια, ώστε επιτέλους κομμάτι – κομμάτι να «δέσει» το πάζλ της αναβάθμισης της περιοχής μας.

Συμπερασματικά ο κ. Μπερδελής επεσήμανε ότι όσο αυτές οι περιοχές παραμένουν υπανάπτυκτες ή αναξιοποίητες από τις διοικήσεις του δήμου, θα υπάρχουν τέτοιες πιέσεις για οχλούσες δραστηριότητες.
Κλείνοντας πρότεινε η υπόθεση που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής να αποτελέσει για όλους το πρώτο θέμα μετά τις εκλογές.

«Πολυσυλλεκτικά και συναινετικά να στηριχθούμε σε ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο μήνα – μήνα, χρόνο – χρόνο, διοίκηση – διοίκηση θα μπορεί να υλοποιηθεί ώστε πραγματικά να αναπτύξουμε την περιοχή μας και να μην έχουμε τον φόβο για να μας φέρουν ορυχεία βωξίτη, καλώδια υψηλής τάσης, ή ΧΥΤΥ».

Λόγια αλλά και προτάσεις ουσίας από έναν άνθρωπο που έχει κάνει έργο, έχει τεράστια εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά την αυτοδιοίκηση.

Η Ομάδα Επικοινωνίας του Συνδυασμού «Τώρα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button