Συνέντευξη Αναστάσιου Καλλιά από το συνδυασμό «Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο ξεκίνημα»

Ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο ξεκίνημα», ιατρός Αναστάσιος Καλλιάς, στην παρακάτω συνέντευξη εξηγεί τους λόγους που ζητά τη ψήφο των συμπολιτών του στο πλευρό του Γιάννη Μαρινάκη.

1) Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να συμμετέχετε ενεργά στα δημοτικά πράγματα του δήμου μας;

Γεννήθηκα και ζω στα Μέγαρα εδώ και σαράντα περίπου χρόνια. Εκτός από το συναισθηματικό δέσιμο που υπάρχει ζώντας σε αυτό τον τόπο, ο άλλος λόγος που με έκανε να ασχοληθώ με τα κοινά είναι ότι η περιοχή μας διαθέτει αντικειμενικά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη γεωγραφική της θέση, τα οποία είναι ανεκμετάλλευτα. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτουμε περίπου 385.000 στρέμματα έκτασης γη και μας περιβάλλουν δύο κόλποι, ο Κορινθιακός και ο Σαρωνικός. Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας είναι τεράστιος. Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε τον προαναφερθέντα πλούτο. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γίνει πράξη αυτό που ζητάει ο λαός της πόλης μας εδώ και δεκαετίες, την ουσιαστική και αυτόχθονη ανάπτυξη της περιοχής μας. Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να συμβάλλω μαζί με τους άλλος άξιους συνεργάτες του συνδυασμού μας και τον αυριανό δήμαρχο της περιοχής μας, Γιάννη Μαρινάκη, στην υλοποίηση των σχεδίων που θα οδηγήσουν τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο και όλους τους άλλους οικισμούς, στη θέση που τους αξίζει, δηλαδή στη θέση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης.

2) Τι πιστεύετε ότι λείπει από το δήμο Μεγαρέων;

Γνωρίζουμε όλοι ότι δύο είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν έναν άνθρωπο. Πρώτον, η ασφάλειά του- η υγεία του και δεύτερον, η εργασία. Δυστυχώς, και στους δύο αυτούς τομείς, ο δήμος Μεγαρέων πάσχει. Η εγκληματικότητα καλπάζει, η ανασφάλεια κυριαρχεί και η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους μας που αναγκάζονται ακόμα και να μεταναστεύσουν. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, λοιπόν, ότι αν δεν ικανοποιηθούν πρώτα αυτά τα δύο ζητήματα, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από κανέναν για κάτι παραπάνω. Ένας άλλος τομέας που έχει παραμεληθεί είναι η προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού αυτής της περιοχής, όχι τόσο σε τοπικό επίπεδο, αλλά κυρίως εκτός των συνόρων της πόλης μας. Η μακραίωνη ιστορία αυτού του τόπου μαζί με τα αρχαιολογικά του ευρήματα μπορούν άνετα να αποτελέσουν έναν πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη και να συμβάλλουν στη δημιουργία και στη συνέχιση του πολιτισμού της περιοχής μας. Όμως, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την καθημερινότητα, όπου και εκεί οι πολίτες κυρίως των οικισμών της Κινέττας, της Βλυχάδας κ.α. Βιώνουν δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή. Πιο συγκεκριμένα, η αποκομιδή των σκουπιδιών, η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και ύδρευσης είναι προβλήματα που τους απασχολούν και ζητούν την επίλυσή τους.

3) Ποιος είναι ο τομέας που μπορείτε εσείς να προσφέρετε;

Ξέρετε, ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει μια κουλτούρα στη ζωή του μέσω της εργασίας του και των σπουδών του, φυσικά. Έτσι, και ένας γιατρός δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Εξάλλου, το λειτούργημα της ιατρικής ή αν θέλετε επάγγελμα, είναι κατά την άποψή μου, το πιο “λαϊκό” από όλα, επειδή απλούστατα είναι κυριολεκτικά δίπλα στον άνθρωπο, στον λαό, κρατώντας του το χέρι και φροντίζοντας για την αποκατάσταση της υγείας του. Έτσι και εγώ, επιθυμώ να ασχοληθώ με το πρόγραμμα του συνδυασμού μας που αφορά στα θέματα υγείας (π.χ.κοινωνικό ιατρείο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και άλλες δράσεις που αφορούν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα πεδία που με απασχολούν και στα οποία θα ήθελα και εκεί να προσφέρω. Τελειώνοντας, θα ήθελα να προσθέσω πως η αρμοδιότητες ενός μελλοντικού δημοτικού συμβούλου αποφασίζονται δημοκρατικά μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες και πρώτον τον δήμαρχο, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής, γεγονός
που σημαίνει ότι και στη δική μου περίπτωση είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω σε αυτό που θα μου ανατεθεί.

4) Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Γιάννη Μαρινάκη και γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Καταρχάς, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του ιατρού Γιάννη Μαρινάκη στην περιοχή μας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας, έχουν δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια τις ιατρικές του υπηρεσίες. Το παραπάνω φανερώνει έναν άνθρωπο με υψηλό το αίσθημα της προσφοράς και της υπευθυνότητας απέναντι στον πολίτη. Αυτό, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά επιτυχημένη προηγούμενή του θητεία ως δήμαρχος, αρκεί για να τον φέρει ξανά στην πρώτη θέση. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, ο δήμος Μεγάρων ήταν πρώτος σε απορροφητικότητα κονδυλίων ΕΣΠΑ την προηγούμενη θητεία των τρεισήμισι χρόνων του κ. Μαρινάκη. Από τα τρεισήμισι χρόνια, αξίζει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά χρόνος για έργα και δράσεις στο δήμο μας, ήταν τα δυόμιση, διότι ο ένας χρόνος αναλώθηκε στην εφαρμογή των διατάξεων-αποφάσεων του “Καλλικράτη”(ενοποίηση δήμων Μεγάρων-Νέας Περάμου). Έτσι, στα δυόμιση αυτά χρόνια, πραγματοποιήθηκαν περίπου τριάντα μεγάλα και μικρότερα έργα στην περιοχή μας, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του τόπου μας. Αυτό, φυσικά, δεν έγινε τυχαία, αλλά έγινε λόγω της ικανότητας και εργατικότητας του κ. Μαρινάκη και των τότε στελεχών-συνεργατών του. Προς οικονομία χώρου και χρόνου καλώ τους συμπολίτες μας να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας “Μέγαρα-Νέα Πέραμος-Νέο Ξεκίνημα” προς επιβεβαίωση των ανωτέρω και περαιτέρω ενημέρωση. Ως εκ τούτου, η εμπειρία, η υπευθυνότητα και η εργατικότητα που διακατέχουν τον κ. Ιωάννη Μαρινάκη τον καθιστούν κατάλληλο για τη θέση του δημάρχου. Όσον αφορά το πρόσωπό μου, επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή παρένθεση. Προέρχομαι από μια οικογένεια που με δίδαξε τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της εργατικότητας και της υπευθυνότητας. Έτσι, εφαρμόζοντας αυτές τις αξίες από μικρό παιδί, τελείωσα τις σπουδές μου, δημιούργησα και εγώ τη δική μου οικογένεια και επαγγελματική υπόσταση και νιώθω πια ότι ήρθε η ώρα να προσφέρω, εξελισσόμενος πάντα, και πέρα από το στενό οικογενειακό κύκλο, στην ευρύτερη κοινωνία.

Με βάση, λοιπόν, την αγάπη μου για αυτό τον τόπο, όπου μεγάλωσα και ζω και σε συνδυασμό με τις παραπάνω αξίες, ζητώ να με τιμήσει ο λαός της περιοχής μας με την ψήφο του, τόσο εμένα όσο και τους άλλους άξιους συνυποψήφιούς μου, έτσι ώστε να προκύψει μία διοίκηση ικανή να φροντίσει για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας. Σας ευχαριστώ πολύ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button