Εκπαιδευτικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων δυτ. Αττικής: «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 με τίτλο: «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής διοργανώνει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 τις εξής δράσεις:

1) “Οι συνταγές του Απίκιου: Η διατροφή στην αρχαιότητα”.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου. Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γίνει κατανοητό ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο τα υλικά κατάλοιπα αλλά και ο τρόπος ζωής, το πώς σκεπτόμαστε, πώς αντιδρούμε και τι τρώμε. Μέσα από τα γραπτά κείμενα και τα ευρήματα των ανασκαφών θα ανιχνεύσουμε τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Μεγαρέων.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, ώρα 10:00-12:00
Υπεύθυνη εκδήλωσης: Παναγιώτα Αυγερινού
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22960 22426

2) Σε συνεργασία με το Επιγραφικό Μουσείο, «Ιστορίες από το παρελθόν. Αρχαίες επιγραφές από τις Αχαρνές και το Αιγάλεω».

Τι πληροφορίες μας δίνουν οι αρχαίες επιγραφές για την περιοχή που ζούμε; Γνωρίζουμε ονόματα ανθρώπων που έζησαν άλλοτε εδώ; Πως ήταν τα ονόματά τους; Είχαν επίθετα; Πως διασκέδαζαν; Πήγαιναν σε γιορτές; Όταν είχαν οικονομικά προβλήματα πως τα αντιμετώπιζαν; Ποιά είναι η ιστορική αξία των αρχαίων επιγραφών;
Επιλεγμένες αρχαίες επιγραφές του Επιγραφικού Μουσείου, της Αρχαιολογικής Συλλογής Αχαρνών και της μουσειακής έκθεσης στο σταθμό ΑΙΓΑΛΕΩ του ΜΕΤΡΟ θα δώσουν τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και θα αποκαλύψουν πτυχές της καθημερινής ζωής στην αρχαιότητα.

Εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε μαθητές και άτομα τρίτης ηλικίας.

Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών – Μουσειακή έκθεση στο Σταθμό ΑΙΓΑΛΕΩ του ΜΕΤΡΟ, ώρα 12:00
Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Ειρήνη Σβανά (ΕΦΑΔΑ) , Μαρία Φουντούλη (Επιγραφικό Μουσείο)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 2466122, 210 3213571, 210 8217637

Παρόμοια άρθρα

Back to top button