Συνάντηση Κλεάνθη Βαρελά με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς συνοδευόμενος από τους πρόσφατα εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους κ. Λέλη Μελέτιο, Δάλλα Δημήτριο και Νικολάου Σπυρίδων είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων κ. Κορακίδου προκειμένου να λάβει γνώση από πρώτο χέρι για το ζήτημα που προέκυψε με την κατάργηση των εφημεριών και την παύση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων καθώς και για το μείζον θέμα της ασφάλειας που απασχολεί επισκέπτες, ασθενείς και κυρίως το παντός είδους προσωπικό που εργάζεται στο χώρο.

Ο κ. Βαρελάς ενημερώθηκε από την κ. Κορακίδου ότι το θέμα των εφημεριών προέκυψε από την έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης δύο ιατρών και της αναρρωτικής άδειας άλλων δύο και κατόπιν της αδυναμίας εξεύρεσης ικανού αριθμού Γενικών Ιατρών προς εφημέρευση. Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων τόνισε ότι έγιναν ενέργειες από πλευράς της από τον Φεβρουάριο ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική ανταπόκριση από τους αρμόδιους.

Για το θέμα της ασφάλειας η κ. Κορακίδου επισήμανε ότι χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Μεγάρων για την άμεση αντιμετώπιση των συχνών περιστατικών παραβατικών συμπεριφορών και βανδαλισμών που γίνονται από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες εντός του χώρου του Κέντρου.
Ο κ. Βαρελάς ανέφερε ότι ο πληθυσμός και η τεράστια έκταση του δήμου επιβάλουν την ανάγκη λειτουργίας μίας πρωτοβάθμιας μονάδας Υγείας σε 24ωρη βάση, πόσο μάλλον τη θερινή περίοδο που στην περιοχή μας διαμένουν πολλοί παραθεριστές και υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» σεβόμενος τους χιλιάδες συμπολίτες που τον επέλεξαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές δίνοντας του εκπροσώπηση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, θα θέσει το μείζον θέμα της επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε κάθε αρμόδιο φορέα με επιστολές αλλά και όπου χρειαστεί και με φυσική παρουσία. Έως τώρα έχει γίνει επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχη Αττικής από 1η Σεπτεμβρίου 2019 κ. Γεώργιο Πατούλη όπου ενημερώθηκε σχετικά. Ο κ. Πατούλης σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Βαρελά είπε ότι έχουν ήδη γίνει ενέργειες προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και σύντομα ο ίδιος θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το θέμα της ασφάλειας που θίγουμε συνεχώς και αποτέλεσε βασικό πυλώνα του προεκλογικού μας προγράμματος, σχετίζεται και με το θέμα που προέκυψε με το Κέντρο Υγείας. Προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία και να μην κινδυνεύουν οι επισκέπτες, οι ασθενείς και το προσωπικό του Κέντρου, είναι υποχρεωτική η διαμεσολάβηση της διοίκησης του δήμου στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων προς την εξεύρεση άμεσης λύσης. Είναι πλέον γνωστό ότι τα συχνά κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αποτρέπουν το ιατρικό προσωπικό από το να θέλει να εργαστεί στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button