Επιστολή του κ. Μπούρα προς τον υπουργό υγείας για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Ο Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας έπειτα από την πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων προέβη στις παρακάτω ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Με απογοήτευση πληροφορήθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων σχεδόν σταματά τη λειτουργία του, αφού θα είναι ανοιχτό πέντε ημέρες την εβδομάδα από τις 8:00 έως τις 15:00. Μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας με ωράριο λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και όχι 24ωρης λειτουργίας όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο, ευρωπαϊκό και ανεπτυγμένο κράτος.
Ο ίδιος ο κ. Μπούρας έχει επισκεφτεί πολλές φορές το 1ο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και το 2ο Κέντρο Υγείας, πρώην ΙΚΑ, τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο και εξυπηρετούν τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεγάρων και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου καθώς και χιλιάδων παραθεριστών των οικισμών Αλεποχωρίου, Ψάθας, Κινέτας κτλ. Έχει, επομένως, διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι για να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούν τους ασθενείς.
Μετά μάλιστα από πρόσφατη επίσκεψη που είχε τον Μάρτιο στα εν λόγω Κέντρα Υγείας είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό, η οποία και επισυνάπτεται, όπου τόνιζε ο κ. Μπούρας την ανάγκη στελέχωσής τους, καθώς υπάρχουν 9 κενές θέσεις από τις 11 οργανικές Γενικής Ιατρικής. Από τότε έχουν περάσει 3 μήνες και απάντηση δεν έχει λάβει.
Σήμερα επισκέφτηκε εκ νέου το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και διαπίστωσε ότι όχι μόνο παραμένουν οι ελλείψεις αλλά αλλάζει και το ωράριο λειτουργίας. Αφού ενημερώθηκε από το προσωπικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κα Ιορδανίδου Όλγα, της οποίας η απάντηση σε όλα αυτά τα προβλήματα ήταν απαράδεκτη, αφού θεωρεί φυσιολογικό ένα Κέντρο Υγείας να έχει τόσες ελλείψεις και ωράριο λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Μην μπορώντας να βγάλει άκρη με τη Διοικήτρια, ο κ. Μπούρας επισκέφτηκε το Υπουργείο Υγείας και ζήτησε να δει τον Υπουργό. Αφού περίμενε αρκετή ώρα, ο Υπουργός ήταν άφαντος, με το γραφείο του να δηλώνει ότι είναι απασχολημένος. Εξέθεσε την όλη κατάσταση στο Διευθυντή του Υπουργού, προκειμένου να ενημερώσει από την πλευρά του τον κ. Ξανθό.
Ο κ. Μπούρας έθεσε προ των ευθυνών τους τόσο τη Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ κα Ιορδανίδου Όλγα όσο και τον αρμόδιο Υπουργό, δια του Διευθυντή του, και περιμένει έστω και με καθυστέρηση να επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας.
Ο κ. Μπούρας έθεσε την παρακάτω ερώτηση στον υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο:

Θέμα: Προβλήματα στο πρώτο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και στο δεύτερο Κέντρο Υγείας Μεγάρων (πρώην ΙΚΑ)

Σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της Δυτικής Αττικής, το Δήμο Μεγαρέων παρουσιάζονται προβλήματα στο 1ο Κέντρο Υγείας και στο 2ο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ), τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.
Τα εν λόγω Κέντρα Υγείας εξυπηρετούν τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μεγάρων και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου, ύστερα από συζητήσεις που είχα τόσο με την Διευθύντρια του πρώτου Κέντρου Υγείας, όσο και με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό διαπίστωσα ότι υπάρχουν σημαντικές κενές οργανικές θέσεις. Ειδικότερα: από τις 11 οργανικές θέσεις Γενικής Ιατρικής είναι καλυμμένες οι τρεις και υπάρχουν 8 κενές. Από τις 3 οργανικές θέσεις της Οδοντιατρικής, είναι κενές οι 2, με τον οδοντίατρο, που υπηρετεί στη θέση αυτή, να είναι αποσπασμένος στο ΚΑΤ. Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό από τις 10 οργανικές μένουν κενές οι 3.
Στο δεύτερο Κέντρο Υγείας Μεγάρων (πρώην ΙΚΑ) ύστερα από συζήτηση που είχα με τον Διευθυντή και με εργαζομένους, διαπίστωσα ότι χρειάζεται ενίσχυση της γραμματειακής υποστήριξης και στελέχωση του Κέντρου με γιατρούς των ειδικοτήτων Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Δερματολογίας, Ουρολογίας, Οφθαλμολογίας.
Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεται να προβεί άμεσα στη στελέχωση του πρώτου Κέντρο Υγείας Μεγάρων και του δευτέρου Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) με ιατρικό προσωπικό των ειδικοτήτων καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν;
  2. Πρόκειται άμεσα να στελεχώσει την γραμματεία του Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) με διοικητικό προσωπικό;

Παρόμοια άρθρα

Back to top button