Κλεάνθης Βαρελάς: «Να ζητήσουμε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία»

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2017, έθεσα στα πλαίσια της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων την πρόταση της σύναψης πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Μεγαρέων, την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η Δυτική Αττική αντιμετωπίζει εδώ και πολλά  χρόνια την έξαρση της εγκληματικότητας και γειτονικοί μας δήμοι εχουν προβεί σε σύναψη τέτοιων πρωτοκόλλων. Πρόκειται για την έναρξη μιας αμφίδρομης συνεργασίας – και κατά συνέπειας υποχρεώσεων – όπως εχει ήδη συμβεί στο δήμο Φυλής και στο δήμο Αχαρνών. Όπως λεει ο σοφός λαός «πρέπει να δώσεις για να πάρεις». Τα οφέλη που θα απολαύσουν οι πολίτες μεταξυ άλλων είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και η ομαλή λειτουργία της κοινωνικοοικονομικής ζωής των κατοίκων, αξίες ανεκτίμητες. Με τη σύναψη  πρωτοκόλλου συνεργασίας οι υποχρεώσεις του δήμου μας θα είναι μικρότερες σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα οφέλη.

Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για μία ιδέα που προέρχεται από παρθενογένεση. Είναι ομως επιτακτική η εφαρμογή της τώρα που η Ελληνική Αστυνομία έχει στρέψει το βλέμμα της στη Δυτική Αττική με αφορμή τα πρόσφατα θλιβερά περιστατικά. Η άσκηση της πίεσης προς τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση θα έρθει να προστεθεί στις ήδη επιτυχημένες ενέργειες που εχουν γινει μέχρι σήμερα από όλες τις πλευρές και από ολους τους τοπικούς φορείς. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ως κορυφαία όλων των ενεργειών τη συλλογή και παράδοση χιλιάδων υπογραφών προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα πριν μερικούς μήνες. Είναι εμφανές ότι η κεντρική διοίκηση δεν αγνόησε τη λαϊκή φωνή που εκφράστηκε με έναν άκρως ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμουλης στο άκουσμα της πρότασης προεξόφλησε ότι δεν είναι εφικτή διοτι προϋποθέτει υποχρεώσεις που ο δήμος μας δεν μπορει να αναλάβει. Όσο εφικτό και επιτακτικό είναι να απαιτούμε αύξηση των μέτρων ασφάλειας άλλο τόσο εφικτό και επιτακτικό είναι να απαιτήσουμε την σύναψη συνεργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση είναι επιεικώς κακό δείγμα διοίκησης να απορρίπτεις χωρίς δεύτερη σκέψη μία πρόταση που έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία, και ιδιαίτερα στην καταλληλότερη στιγμή χρονικά για την περιοχή μας. Με λίγα λογια, τώρα είναι η ώρα!

Κλεάνθης Βαρελάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button