Μαζί με Όραμα: Η ολιγωρία του Δημάρχου μας φέρνει στα πρόθυρα μιας ακόμα υποβάθμισης

Δελτίο τύπου του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» για το έργο του Ευρασιατικού Διασυνδετήριου Αγωγού.

Η ολιγωρία του Δημάρχου κ. Σταμούλη μας φέρνει στα πρόθυρα μιας ακόμα υποβάθμισης

Στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου η σημερινή δημοτική διοίκηση παραμένει συνεπής στο κακό πρόσωπο που έχει δείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της. Ο κ. Σταμούλης δείχνει έντονα την αμηχανία του όταν έρχονται θέματα για συζήτηση που εκθέτουν τον ίδιο και δυστυχώς όλους τους συμβούλους της συμπολίτευσης.

Η συζήτηση για γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου του Ευρασιατικού Διασυνδετήριου Αγωγού μπορεί να είχε θετική κατάληξη όσο αφορά την απόφαση αλλά εξήγαγε συμπεράσματα που πρέπει να προβληματίσουν το λαό των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας. Η δημοτική διοίκηση για άλλη μία φορά προσπάθησε να απαξιώσει ένα μείζον θέμα που τεχνητά κρατάει από πλευράς της σιωπηλό.

Η περιοχή μας έχει πολλές ρυπογόνες δραστηριότητες και δυστυχώς σχεδιάζονται νέες χωρίς να ερωτάται η κοινωνία. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σήμερα δεν έχουμε κανένα όφελος από την παρουσία αυτών των επενδύσεων και για αυτό έχουν μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης όλες οι δημοτικές αρχές που πέρασαν. Η διέλευση του αγωγού δεν θα ωφελήσει στο παραμικρό ακόμα και αν υπάρχει οικονομικό ή άλλο αντιστάθμισμα. Αντ’ αυτού θα καταστρέψει μέρος του παραλιακού μετώπου, το οποίο επιθυμούμε να δούμε μια ημέρα να αναπτύσσεται τουριστικά και με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας είναι κάτι που μόνο οι ειδικοί μπορούν να βεβαιώσουν. Υπάρχουν όμως αναφορές για σοβαρές βλάβες στον πληθυσμό που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να τεκμηριωθούν. Κανένας όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το έργο θα λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί αρχικά, δηλαδή με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που δεν βλάπτουν την υγεία των κατοίκων.
Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος που ο κ. Σταμούλης αντιδρά σε οτιδήποτε δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Κανένα στέλεχος της δημοτικής διοίκησης δεν συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα τον Φεβρουάριο του 2018 παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου και του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασίλειου. Ο σημερινός δήμαρχος θεώρησε πως δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπου του δήμου προφανώς σκεπτόμενος με τον δικό του στενό τρόπο και αφήνοντας τον πολίτη να τον κρίνει για αυτήν του τη στάση που αντικειμενικά είναι ενάντια στα συμφέροντα της περιοχής μας.
Το μεγαλύτερο λάθος του κ. Σταμούλη είναι ότι εκτός χρόνου και προφανώς κατόπιν πιέσεων, αδυναμίας να αποκρύψει το θέμα και προσπάθειας να δείξει τις αγωνιστικές του προθέσεις, πρότεινε τη συμμετοχή του δήμου Μεγαρέων στη διαβούλευση για τον αγωγό η οποία έληξε 12 Απριλίου 2019, δηλαδή τρεις ημέρες πριν την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε η εν λόγω απόφαση.
Είναι βέβαιο ότι ένας ακόμα αγώνας βρίσκεται μπροστά μας. Σε αυτόν τον αγώνα φορείς και πολίτες πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για να αποτρέψουμε μια ακόμα επένδυση που σε κάθε περίπτωση θα φέρει υποβάθμιση.
Ο Δήμος μας έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε μια προνομιούχο γεωγραφική θέση που μέχρι τώρα δεν έχουμε εκμεταλλευτεί προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Και αυτό συνέβη γιατί υπήρχαν μη εφαρμόσιμες προτάσεις και απουσία οράματος.

Εκ του γραφείου τύπου
«Μαζί με Όραμα»
Δημοτικός Συνδυασμός για το δήμο Μεγαρέων
Υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς

Παρόμοια άρθρα

Back to top button