Κλ. Βαρελάς: «Η επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας είναι η απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε»

Στη σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, παρουσία του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Χ. Ροϊλού, μετείχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς.

Δείτε το δελτίο τύπου:

Οι προσπάθειες για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση φαίνεται ότι έχει αίσιο τέλος με το αποτέλεσμα να δικαιώνει όσους αγωνίστηκαν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την διαβεβαίωση του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων κ. Ροϊλό από την 1η Ιανουαρίου 2020 το Κέντρο Υγείας θα στελεχωθεί με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό ώστε να εφημερεύει σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες, πλην αυτών που εφημερεύει το πλησιέστερο γενικό νοσοκομείο του δήμου μας, το «Θριάσιο».

Η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε από τον κ. Ροϊλό σε συνάντηση στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Βαρελάς παρουσία της διεύθυνσης και του προσωπικού, των βουλευτών Δυτικής Αττικής κ.κ. Μπούρα, Λιάκου και Κώτσηρα και του δημάρχου Μεγαρέων κ. Σταμούλη.

Ο κ. Βαρελάς, από τις 14 Ιουνίου όπου έπαψε η 24ωρη λειτουργία της μοναδικής πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας του δήμου μας, ενήργησε προς κάθε κατεύθυνση μεταφέροντας την οργή και την ανησυχία των δημοτών που έβλεπαν για μία ακόμα φορά την αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης να δώσει άμεση λύση σε ένα κορυφαίο καθημερινό ζήτημα.

Στις 2 Οκτωβρίου ο κ. Βαρελάς και σύμβουλοι του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ηρώων που σκοπό είχε να διαδώσει το πρόβλημα και να αποσπάσει δεσμεύσεις από τους αρμόδιους που οφείλαν να το επιλύσουν. Κατόπιν, στις 11 Οκτωβρίου, ο κ. Βαρελάς κατέθεσε επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη με μοναδικό θέμα την διακοπή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων. Η επιστολή αυτή διαβιβάστηκε στην 2η Υ.ΠΕ. και στον διοικητή κ. Ροϊλό προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Στις 15 Οκτωβρίου ο κ. Βαρελάς συναντήθηκε με τον κ. Ροϊλό για να του εκθέσει από κοντά τις ανησυχίες των πολιτών για το θέμα και να ζητήσει να γίνει κάθε απαιτούμενη ενέργεια ώστε να επανέλθει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Στις 21 Νοεμβρίου επισκέφθηκε τον βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Μπούρα και στις 2 Δεκεμβρίου τον βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Κώτσηρα συζητώντας μαζί τους πληθώρα θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας με κορυφαίο αυτό του Κέντρου Υγείας.

Ως πολιτικός φορέας με εκπροσώπηση στα θεσμικά όργανα του δήμου Μεγαρέων είναι υποχρέωση μας να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί ώστε τα προβλήματα της περιοχής μας και η φωνή των πολιτών να φτάνουν στους αρμόδιους. Πάντα με μεθόδους που προβλέπει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι η διακοπή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας συνέβη, ήταν ξαφνική και πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών και των εθνικών εκλογών, και κατά τη διάρκεια της θερινής ραστώνης.

Είναι πέρα από βέβαιο ότι από τύχη δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες παρόλο που διανύθηκε ολόκληρη θερινή περίοδος με τους επισκέπτες να κατακλύζουν τις παραλίες του δήμου μας, με την πιθανότητα πυρκαγιών να είναι αυξημένη, καθώς και μία περίοδο με έντονη ελαιοπαραγωγή όπου εργάτες γης βρίσκονταν καθημερινά στον κάμπο.

Είναι επίσης πέρα από βέβαιο ότι από τύχη δεν συνέβη κάποιο βιομηχανικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Πέραμα ή στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα ή στην Βιομηχανική Περιοχή των Μεγάρων.

Τέλος, είναι καθαρά θέμα τύχης που ο «Γηρυόνης» πέρασε χωρίς να αφήσει πίσω του ούτε ένα θύμα.
Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν το συντομότερο ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που άφησαν τη ζωή και την υγεία τους στο έλεος του Θεού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button