Συνάντηση εργασίας Γιώργου Κώτσηρα με Νίκη Κεραμέως

Στα πλαίσια της συνάντησης δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος της δυτικής Αττικής

Όπως είχε διαμηνύσει κατά τη συνέντευξή του στο Megaratv ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με την οποία συζήτησαν τη δυνατότητα κοινών δράσεων για τα δικαιώματα του παιδιού και την εκπαιδευτική πολιτική, θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για το πώς μπορούν να εμπλουτίσουν το σχολικό πρόγραμμα μέσα στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δομών της δυτικής Αττικής, καθώς ο κ. Κώτσηρας έθεσε στην υπουργό αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προβλήματα της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του χαρακτηρισμού των γυμνασίων Βιλίων και Ερυθρών σε δυσπρόσιτα.

Επίσης, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη δυνατότητα δημιουργίας πειραματικών και πρότυπων σχολείων στην περιοχή (παρατίθεται το link της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα σχολεία όλης της χώρας: https://www.minedu.gov.gr/news/47930-26-02-21-afksanoume-ta-protypa-kai-ta-peiramatika-sxoleia-se-oli-ti-xora-dievrynoume-to-diktyo-me-antikeimenika-kritiria?fbclid=IwAR27bfRs02b4iICANatOqY_6Haxlqso3SK8F1f9v_-9YOdKUeiWMWy9BQzw ).

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώτσηρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε σε στενή και διαρκή συνεργασία με την υπουργό Παιδείας προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. Η ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της παιδείας αποτελεί πάντοτε για εμένα άξονα προτεραιότητας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button