Συνάντηση Γ. Κώτσηρα με Ζ. Ράπτη – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας στη Δ. Αττική

Συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, είχε την Πέμπτη 28 Ιουλίου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., Γιώργος Κώτσηρας, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Στη σύσκεψη μεταξύ των δύο Υφυπουργών συζητήθηκε διεξοδικά μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τη συνεργασία των δύο Υπουργείων, με στόχο τη δημιουργία κοινών δράσεων το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα ενίσχυσης των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας, ο κ. Κώτσηρας, ανέφερε τα εξής:
«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη και να συζητήσουμε για την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την ενίσχυση της προστασίας και της υποστήριξης των θυμάτων εγκληματικών πράξεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση έργων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες για έργα που αφορούν:
– Το Κέντρο Ημέρας
– Την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας
– Τη δημιουργία Μονάδας Ψυχικής Υγείας για πάσχοντες από άνοια

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ανταπόκριση στο πάγιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Αττικής, για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, θέμα το οποίο είχα θέσει στην αρμόδια Υφυπουργό».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button