Σθεναρή στάση του Δημάρχου Μεγαρέων στο ΚΟΝΤΡΑ TV για το θέμα του «Βωξίτη»

Το θέμα του “Βωξίτη”, που έχει προκύψει τελευταία και απειλεί την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων με αλλοίωση του τοπίου, με μεταβολές στα Γεωλογικά, Υδρολογικά και στον αέρα εξαιτίας των  διαδικασιών της εξόρυξης του Βωξίτη είναι σοβαρότατο και η δημοτική αρχή με Ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου αντιτίθεται σφόδρα και φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει με οποιοδήποτε τρόπο την λειτουργία  ορυχείου στα Γεράνεια.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης τηρώντας σθεναρή στάση, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΚΟΝΤΡΑ TV, προσκεκλημένος στην εκπομπή του Δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, τα είπε έξω από τα δόντια, το βράδυ της  Πέμπτης 20 Ιουλίου, στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις και όλους τους αποδέκτες,  με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα.

« Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας και να γίνει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα στα Μέγαρα”, τόνισε ο κ. Σταμούλης.

Και συνέχισε, «είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι συμπολίτευση και αντιπολίτευση καθώς και όλοι οι φορείς του Δήμου να δώσουμε σκληρούς αγώνες προκειμένου να ματαιωθεί  έστω και η ιδέα περί ιδρύσεως και λειτουργίας ορυχείου Βωξίτη.

Ο τόπος μας από μία τέτοια επένδυση ΔΕΝ έχει να κερδίσει τίποτα, παρά μόνον υποβάθμιση του περιβάλλοντος, απαξίωση της περιοχής και κινδύνους, που θα απειλούν την υγεία των κατοίκων κι εμείς δυναμικά θα προασπίσουμε τα τοπικά συμφέροντα  αποτρέποντας με κάθε τρόπο  τους επίδοξους επενδυτές να  μείνουν στην περιοχή μας και να πάνε αλλού να κάνουν τις μπίζνες τους.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button