Άνοιξε ο δρόμος Χανίου στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνει ότι από χθες, 16 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία οχημάτων στο δρόμο Χανίου κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ.

Είναι σε όλους γνωστό ότι εδώ και μήνες είχε κλειστεί ο δρόμος Πατριάρχου Βαρθολομαίου (Χανίου) πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, επειδή είχαν ανακαλυφθεί ευρήματα αρχαιολογικής αξίας κατά τη διάρκεια των εργασιών του έργου εκτροπής του ρέματος Αγίας Παρασκευής, Βορειοδυτικά των Μεγάρων.

Έτσι λοιπόν είχε αποκλειστεί η διέλευση οχημάτων με συνέπεια οι κινούμενοι προς διάφορες περιοχές των Μεγάρων να δυσκολεύονται από την κίνηση που είχε εκτραπεί μέσω άλλων γειτονικών δρόμων.

Οι εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής ολοκληρώθηκαν και το έργο συνεχίζεται για να ολοκληρωθεί σύντομα ενώ από χθές 15 Σεπτεμβρίου αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και πλέον οσοι εκ των συμπολιτών επιθυμούν να κατευθυνθούν προς τα Μοναστήρια (Αγιος Ιερόθεος, Αγία Παρασκευή Μαζίου, Αγιος Ιωάννης ο Μακρυνός) μπορούν να κινούνται ελεύθερα, όπως και όσοι συμπολίτες κινούνται για τον τρυγητό στο Χάνι, Μάζι και άλλες περιοχές των Μεγάρων.

Η ταλαιπωρία ήταν προσωρινή, τα έργα όμως είναι παντοτεινά.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, για το γεγονός της αποκατάστασης της κυκλοφορίας, δήλωσε:

«Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, λόγω των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο του έργου, δόθηκε από σήμερα σε κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου έμπροσθεν της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης του έργου».

Προφανώς για τα σχετικά ευρήματα θα γίνει σύντομα ανακοίνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μεγάρων.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button