Συνεχίστηκαν οι διαδημοτικές επαφές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγάρων

Πραγματοποιήθηκε την 9/4/2012 μια ακόμα συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, ΜάνδραςΕιδυλλίας και Μεγάρων στα πλαίσια της συνεργασίας με τον άτυπο τίτλο «Πρωτοβουλία των Προέδρων», στο Δημαρχείο Ασπροπύργου.

 

Κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκαν 2 χωριστές συσκέψεις

  1. Συνάντηση προέδρων για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής
  2. Συνάντηση υπεύθυνων αθλητισμού για προγραμματισμό κοινών διοργανώσεων

 

Συνάντηση των προέδρων

Η συνάντηση είχε ως θέμα την την διαμόρφωση κοινού ψηφίσματοςπρότασης για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Δυτικής Αττικής.

Την 25/4/2012 προγραμματίστηκε να συναντηθούν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι με στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να εντοπίσουν τα κοινά σημεία και να συντάξουν το ψήφισμαπρόταση. Αυτό θα γίνει αντικείμενο συζήτησης σε συνεδριάσεις των αντιστοίχων Δημοτικών Συμβουλίων και θα υποβληθεί στον ΟΡΣΑ.

Στη συνάντηση περευρέθη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων Θωμάς Κεφαλόπουλος.

 

Συνάντηση αθλητικών υπευθύνων

Η συνάντηση των αθλητικών υπευθύνων εκτάθηκε σε θέματα διαδημοτικής συνεργασίας.

Επισημαίνεται ότι ως θετικό προηγούμενο τέτοιου είδους συνεργασίας υφίσταται η επί 11 συνεχή χρόνια η από κοινού διοργάνωση του αγώνα ημιμαραθώνιου δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» μεταξύ Μεγάρων, (τ.) Νέας Περάμου και Ελευσίνας.

 

Κατ’ αρχήν εξετάσθηκε η διεύρυνση των συνδιοργανώσεων σε διασυλλογικό επίπεδο όπως και η κοινή προώθηση του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού η οποία θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο 2012.

Ομοίως προγραμματίσθηκε να γίνουν αγώνες στίβου κατηγοριών Παίδων και Παμπαίδων στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων την 26/5 στα πλαίσια της διοργάνωσης Ορσίππεια 2012.

 

Τέλος συμφωνήθηκε να διοργανώνονται κοινές ημερίδες με κοινωνικό και αθλητικό περιεχόμενο.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Μεγάρων «Ηρόδωρος» Κλεάνθης Βαρελάς δήλωσε σχετικά:

«Η κοινή εμπειρία από τη συνδιοργάνωση του ημιμαραθώνιου δρόμου επί 11 συνεχή χρόνια είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα σταθερό σημείο εκκίνησης. Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια θα έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και θα στεφθεί με επιτυχία. Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου προς τους Προέδρους για την πρωτοβουλία τους και ιδιαίτερα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων κ. Θωμά Κεφαλόπουλο ο οποίος είχε την αρχική ιδέα».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button