Δημόσια καταγγεία πρακτικής του Λιμενάρχη Ελευσίνας

Απαράδεκτη η στάση του Λιμενάρχη Ελευσίνας στη διαμαρτυρία για τις ιχθυοκαλλιέργειες

 

Για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει δημόσια την απαράδεκτη πρακτική που εφαρμόζει το Λιμεναρχείο Ελευσίνας και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαρ. Δεληγιάνης.

 

Ο κ. Δεληγιάννης για δεύτερη φορά αποδεικνύει με τη στάση του ότι ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στις διεκδικήσεις του Δήμου και των πολιτών.

 

Θυμίζουμε ότι με την αιφνίδια έναρξη των εργασιών των εγκαταστάσεων για τις ιχθυοκαλλιέργειες σε επιτόπιο έλεγχο του Δημάρχου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία

με το Λιμεναρχείο Ελευσίνας, όσο και την Αστυνομία Μεγάρων για να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες και να διασφαλιστεί η νομιμότητα.

 

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Ιωάννη Μαρινάκη με τον Λιμενάρχη Χαρ. Δεληγιάννη, ο δεύτερος για να δικαιολογήσει την στάση του και να μην προχωρήσει στη διερεύνηση της καταγγελίας του Δημάρχου, επικαλέστηκε έλλειψη μέσων, χαρακτηριστικά στην τηλεφωνική επικοινωνία ανέφερε στον Δήμαρχο, ότι το λιμεναρχείο δεν διαθέτει ούτε σκάφος, ούτε τζιπ, προκειμένου να πάει στο χώρο και να διερευνήσει την καταγγελία”.

 

Αντίθετα με την αδυναμία του Λιμεναρχείου να διερευνηθεί η επίσημη καταγγελία του Δημάρχου το Λιμεναρχείο Ελευσίνας επέδειξε «ιδιαίτερο ζήλο» κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των πολιτών για τις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών. Συγκεκριμένα σκάφος του Λιμενικού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της επιβίβασης του Δημάρχου στο πλοιάριο που θα οδηγούσε το Δήμαρχο στις εγκαταστάσεις για την επίδοση της επιστολής διαμαρτυρίας.

 

Το σκάφος του Λιμενικού δεν περιορίστηκε «στον διακριτικό έλεγχο του σκάφους» λες και επρόκειτο για κάποιο επικίνδυνο σκάφος, αλλά δυστυχώς προχώρησε σε παρέμβαση με στόχο να αποτρέψει το σκάφος που μετέφερε το Δήμαρχο να φτάσει στις εγκαταστάσεις.

 

Συγκεκριμένα, περίπου στα μέσα της διαδρομής και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, το σκάφος του Λιμενικού ειδοποίησε τον εθελοντή ιδιοκτήτη του σκάφους που μετέφερε το Δήμαρχο Μεγαρέων, ότι πρέπει να επιστρέψει στο Λιμάνι γιατί σύμφωνα με την άδειά του δεν επιτρέπεται να μεταφέρει επιβάτες.

 

Το Λιμεναρχείο, δηλαδή διέθεσε σκάφος -που δεν διέθετε όταν ο Δήμαρχος Μεγαρέων είχε προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία- ακολουθούσε το Δήμαρχο που ήθελε να επιδώσει την επιστολή διαμαρτυρίας, και στα μέσα της διαδρομής παρενέβη για τη «διασφάλιση της νομιμότητας»  την οποία σύμφωνα με το Λιμεναρχείο παραβίαζε ο ιδιοκτήτης του σκάφους που μετέφερε το Δήμαρχο.

 

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους δέχθηκε πιέσεις και απειλές ότι θα υποστεί νομικές κυρώσεις.

 

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, επικοινώνησε αμέσως με τον Λιμενάρχη Ελευσίνας προκειμένου να καταγγείλει για δεύτερη φορά τη στάση του, να του επισημάνει το αυτονόητο, ότι ο Δήμος Μεγαρέων διαμαρτύρεται για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών σε μία τοποθεσία όπου έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττική 2021 και τόνισε ότι ο στόχος της διαμαρτυρίας φυσικά ήταν ειρηνικός, και θα ολοκληρωνόταν με την ιδιαιτέρως συμβολική επίδοση της επιστολής διαμαρτυρίας.

 

Ο Λιμενάρχης Ελευσίνας, αρνήθηκε να αντιληφθεί το αυτονόητο και επέμεινε ότι θα προχωρούσε στις απαραίτητες νομικές κυρώσεις προς τον ιδιοκτήτη του σκάφους με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Μεγαρέων προκειμένου να προστατεύσει τον εθελοντή ιδιοκτήτη του σκάφους να αναγκαστεί να επιστρέψει στο λιμάνι της Πάχης και να χρησιμοποιήσει σκάφος που πληρούσε τις «προδιαγραφές» του Λιμεναρχείου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία των πολιτών του Δήμου.

 

Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά του Λιμενάρχη πέρα από τους συνειρμούς που δημιουργεί, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο Δήμαρχος να παραβρεθεί στο σημείο όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί οι πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, για δεύτερη φορά στηλιτεύει τη συμπεριφορά του Λιμεναρχείου που αδιαφορεί για την καταγγελία του Δημάρχου ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται να λειτουργεί με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να θέσει εμπόδια στη διαμαρτυρία των πολιτών, και μοιάζει ταυτόχρονα να λειτουργεί με στόχο την προστασία, όχι των πολιτών αλλά των συμφερόντων ενός ιδιώτη.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης δηλώνει ότι θα καταγγείλει τη συμπεριφορά του Λιμενάρχη στον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια.

 

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Μεγαρέων θέλει να ευχαριστήσει τους δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν και τελικά παρά τα εμπόδια πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος των εγκαταστάσεων των ιχθυοκαλλιεργειών.

 

Η καθυστερημένη για τους λόγους που αναφέρθηκαν, άφιξη του Δημάρχου στο σημείο της διαμαρτυρίας δεν εμπόδισε τους συγκεντρωμένους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής. Ο Δήμαρχος αισθάνεται την ανάγκη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους πολίτες της τρίτης ηλικίας που έδωσαν δυναμικά το παρών στη διαμαρτυρία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς η ζέστη ήταν ιδιαίτερα έντονη.

 

Σε τέτοιες μαζικές προσπάθειες και σε μία διαμαρτυρία όλων των πολιτών αν και θα έπρεπε οι παραταξιακές σημαίες να υποστέλλονται και να μην υπάρχει αφορμή για μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση, χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ως άστοχες οι προσπάθειες μελών της αντιπολίτευσης να διαμορφώσουν κλίμα εναντίων του Δημάρχου με αφορμή την καθυστέρησή του εξαιτίας της εσκεμμένης, εμπρηστικής και προβοκατόρικης στάσης του Λιμεναρχείου.

 

Σε μία παλλαϊκή διαμαρτυρία για ένα δίκαιο αίτημα, είναι υποχρεωμένες όλες οι παρατάξεις και κυρίως αυτές που σηκώνουν επικοινωνιακά τα θέματα του περιβάλλοντος (δυστυχώς μόνο επικοινωνιακά όπως αποδείχθηκε) να συμμετέχουν με μοναδικό στόχο να επιτευχθεί το δίκαιο αίτημα των πολιτών και της Κοινωνίας.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, επαναλαμβάνει τις από βάθους καρδιάς ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες που μετείχαν στη διαμαρτυρία και τονίζει ότι δεν πρόκειται οι ενέργειες της Διοίκησης και ο δυναμικός αγώνας να πτοηθεί, να επηρεαστεί ούτε από τις σημαντικές παρεμβάσεις ούτε φυσικά από τις ανούσιες μικροκομματικές προσπάθειες επηρεασμού της Κοινής Γνώμης για μικροπαραταξιακά οφέλη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button