Αλεποχώρι, πράξη εφαρμογής σχεδίου και καθαριότητα

Με γοργά βήματα η διοίκηση του δήμου προχώρησε στην διαδικασία ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης περιοχής Αλεποχωρίου.

Μια περιοχή πλέον των 500 στρεμμάτων, η οποία εκτείνεται από τα όρια του δήμου Μεγαρέων έως την περιοχή Ντουράκος, εντάσσεται στο σχέδιο πόλης.

Στην προγραμματισμένη επίσκεψη του δημάρχου στον σύλλογο Αγ. Ιωάννης Μακρινός παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γεώργιος Κουμπέτσος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Ζάλης και ο πρόεδρος του ενιαίου δημοτικού νομικού προσώπου «Ηρόδωρος» κ. Κλεάνθης Βαρελάς. Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του μηχανικού κ. Χατσίκ Μανουκιάν ο οποίος έχει την απόλυτη επίβλεψη της ομαλής εξέλιξης του πολύ σοβαρού αυτού έργου για τον τόπο.

Ο κ. δήμαρχος στην τοποθέτησή του, αφού ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μελέτη Παπαθανασίου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, έθεσε τις βασικές αρχές και την σημαντικότητα ενός τέτοιου έργου. Δήλωσε τις δυσκολίες οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται για πολύ μικρό αριθμό οικοπέδων σε σχέση με το δασικό και ζήτησε την απόλυτη σύμπνοια και την ομόνοια που πρέπει να υπάρχουν ώστε να ολοκληρωθεί αισίως η συγκεκριμένη φάση.

Τόσο οι αντιδήμαρχοι όσο και ο κ. Μανουκιάν συμμετείχαν πολύ ενεργά στον διάλογο δίδοντας τις κατάλληλες απαντήσεις σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων

 

Β. Καθαριότητα

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα της καθαριότητας το οποίο, αντικειμενικά, εντείνεται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών λόγω της επίκαιρης αύξησης του πληθυσμού των παραθεριστικών περιοχών συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Αλεποχωρίου.

Ο κ. δήμαρχος έκανε με δηλώσεις του γνωστό ότι ο δήμος πρόκειται σύντομα να μισθώσει 3 απορριμματοφόρα οχήματα και να τα διαθέσει για την αποκομιδή απορριμμάτων αποκλειστικά στις εξής περιοχές

  1. Ένα απορριμματοφόρο θα λειτουργεί μόνιμα στο Αλεποχώρι
  2. Ένα άλλο απορριμματοφόρο θα λειτουργεί μόνιμα στην Κινέττα
  3. Στις περιοχές τις οποίες θα καλύπτει μόνιμα το τρίτο απορριμματοφόρο θα συμπεριληφθεί πιθανώς και η Βλυχάδα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button