Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης απέστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα, αμέσως μετά την εκλογή του, στον Θεοφιλέστατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλόχιο Στεργίου.

 

« Θεοφιλέστατε,

O Δήμος Μεγαρέων σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις κι ευχές για την επάξια εκλογή και ανάδειξή σας εις το αξίωμα του Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως.

 

Ο κόσμος έχει ανάγκη από άξιους Ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού.

 

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός σας πλούτος, η λαμπρά και πολύπλευρη μόρφωσή σας, η ψυχική ευγένεια, η μεγάλη δράση, η μοναστική κι εκκλησιαστική σας εμπειρία και το έργο που έχετε επιτελέσει, επί σειρά ετών, στην ευρύτερη περιοχή μας, εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη θητεία, στην θέση του Διευθυντού του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

 

Παρακαλώ, δεχθείτε τα θερμά συγχαρητήρια και τις εγκάρδιες ευχές της νέας Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων κι εμού προσωπικώς.

 

Η εκλογή σας Θεοφιλέστατε, περιποιεί τιμή μεγίστη για το πρόσωπό σας, την Ιερά Μονή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, αλλά ταυτόχρονα τιμά και την ιστορική μας γενέτειρα Πόλη, που έχει αναδείξει προσωπικότητες κι αξίες.

 

Θεωρούμε, ότι η ψυχή του προ ολίγον εκλιπόντος μακαριστού Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτου Κυρού Βαρθολομαίου θα αγάλλεται στους ουρανούς, που ένα άξιο πνευματικό του παιδί αναδείχτηκε στα ύπατα της Εκκλησίας αξιώματα και μάλιστα Ιεράρχης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, την οποίαν τόσο πολύ σεβόταν κι ευχόμαστε ολοψύχως την από θεού ενίσχυση και σκέπη για το σημαντικό έργο και την υψηλή αποστολή,  που σας εμπιστεύθηκε ο Οικουμενικός Θρόνος και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button