Συμμετοχή δημάρχου σε σύσκεψη στη Βουλή με θέμα τη μετεγκατάσταση Ρομά

Σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίδρασή του στην παράνομη απόφαση του πρώην Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και δήλωνε ότι εάν η απόφαση για μεταφορά Ρομά στο δήμο Μεγαρέων από το δήμο Χαλανδρίου δεν ανακληθεί, θα υποβάλει την παραίτησή του από το δημαρχιακό αξίωμα, ως ύστατο μέσο πίεσης.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης είχε την ευκαιρία να μεταφέρει το αίτημα των κατοίκων του δήμου μας, αλλά και την απόφασή του να παραιτηθεί εάν δεν ανακληθεί η παράνομη απόφαση Καλογερόπουλου, σε συσκέψεις με ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών της περιφέρειας Αττικής και σε αντίστοιχη σύσκεψη στη Βουλή παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλη Αγγελάκα.

 

Στόχος της συνάντησης στα γραφεία της ΝΔ ήταν να ενημερωθούν πλήρως τα ηγετικά στελέχη του κόμματος για τις θέσεις του δήμου Μεγαρέων για το θέμα μετεγκατάστασης Ρομά από το Χαλάνδρι και να προχωρήσουν στο συντονισμό των ενεργειών για την ανάκληση της παράνομης απόφασης Καλογερόπουλου. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Λουλουδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικής Αττικής Θανάσης Δρένης, ο πρόεδρος της Τοπικής Μεγάρων Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Μάνδρας Γιώργος Δρίκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Σαμπάνης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Μάνδρας Γιάννης Λινάρδος.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης επιχειρηματολόγησε υπέρ της ανάκλησης της απόφασης και το αίτημά του έγινε αποδεκτό από το σύνολο των παρισταμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής Μάκης Βορίδης στην παρέμβασή του, ανέπτυξε τα ισχυρά νομικά επιχειρήματα εναντίων της συγκεκριμένης απόφασης και όλοι οι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της ανάκλησης της απόφασης. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Παπαμιμίκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αγγελάκα και του ανέπτυξε τα επιχειρήματα και την ανάγκη ανάκλησης της απόφασης.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ, μετείχε σε σύσκεψη για το ίδιο θέμα στη Βουλή, στο γραφείο του Θανάση Μπούρα, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, παρουσία όλων των προαναφερομένων και του νέου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα.

 

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη στη Βουλή, ο κ. Αγγελάκας ενημερώθηκε πλήρως για την παράνομη απόφαση του προκατόχου του και έλαβε γνώση των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη απόφαση. Στόχος των συσκέψεων η ανάκληση της απόφασης Καλογερόπουλου και η επανέκδοσή της, στην οποία θα καθίσταται σαφές ότι η μετακίνηση των Ρομά Χαλανδρίου θα πραγματοποιηθεί σε έκταση εντός των ορίων του Δήμου Χαλανδρίου.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης για άλλη μία φορά τονίζει ότι προχωράει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση Καλογερόπουλου, αναζητά και βρίσκει συμμαχίες για την εκπλήρωση του δίκαιου αιτήματος των πολιτών του Δήμου και διαβεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μεταφερθούν πληθυσμοί Ρομά από το Χαλάνδρι στο δήμο Μεγαρέων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button