Υπό ίδρυση Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια στις περιφέρειες

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να συστήσει τον οργανισμό «Δήμητρα» αποτέλεσε αφορμή για μια επί πλέον ενέργεια της διοίκησης του δήμου προς την κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης.

 

Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται να ιδρύεται μια Γεωργική Σχολή σε κάθε Περιφερειακή Διοίκηση ως Δημόσιο Αγροτικό Τεχνολογικό Λύκειο υπό την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Ο ήδη με έγγραφό του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο δήμος προτείνει και ζητεί να ιδρυθεί το ΑΤΛ της περιφέρειας Αττικής στα Μέγαρα.

Μεταξύ των επιχειρημάτων τα οποία παρατίθενται είναι η μεγάλη αγροτική έκταση και παραγωγή στα Μέγαρα, η σοβαρή εμπλοκή της τοπικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής αλλά και η ανάγκη για ουσιαστική αποκέντρωση των κρατικών δραστηριοτήτων.

 

Στην προσπάθειά του αυτή ο δήμος θεωρεί ως αυτονόητους συμπαραστάτες όλους τους μαζικούς φορείς των αγροτικών δράσεων και ιδιαιτέρως την Ένωση Νέων Αγροτών.

 

Ο δήμος Μεγαρέων, με επικεφαλής τον δήμαρχο, θα παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει τους δημότες για κάθε σχετική ενέργεια.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button