Εκπρόσωποι των καταστηματαρχών Μεγάρων στο Υπουργείο Δημ. Τάξης

Στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης Μεγάρων, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησαν με τον Νίκο Δημόπουλο, τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Βασίλη Κικίλια, με σκοπό τη συζήτηση σχετικά με το θέμα της σφράγισης των καταστημάτων για δέκα ημέρες άμεσα, μετά τη συμπλήρωση τριών μηνύσεων.

 

Η μεταφορά της αρμοδιότητας της σφράγισης από τους δήμους στην αστυνομία, βάσει της νέας τροπολογίας, και η εξάλειψη της ευελιξίας που υπήρχε μέχρι πρότινος στην εφαρμογή του νόμου, έχει προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις από καταστηματάρχες.

 

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος και οι εκπρόσωποι του συλλόγου, Γιάννης Μουρτζούκος, Σπύρος Σταμούλης, Βασίλης Καρατζέτζος και Άκης Βασιλάκης, οι οποίοι εξέθεσαν το πρόβλημά τους και ζήτησαν να βρεθεί η χρυσή τομή.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο το πρόβλημα είναι γνωστό στο υπουργείο και εντοπίζεται σε αρκετά μέρη της χώρας. Για το λόγο αυτό συζητείται η επανεξέταση του νόμου, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το καλοκαίρι υπήρξε από πλευράς υπουργείου διαταγή προς τα αστυνομικά τμήματα για επιείκεια στην εφαρμογή του. Εξετάζεται επιπλέον, όπως ανέφερε, το κλείσιμο να αφορά μόνο σε τελεσίδικες αποφάσεις, να γίνεται δηλαδή μετά την εκδίκαση των μηνύσεων, αφού σε κάποιες περιπτώσεις οι καταστηματάρχες αθωώνονται. Όπως είναι γνωστό υπάρχει και το δικαίωμα της προσφυγής εναντίον μιας απόφασης για σφράγιση, σε περίπτωση που αυτή κρίνεται άδικη από τους καταστηματάρχες.

 

 

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, θα είναι κι αυτοί απ' την πλευρά τους πιο προσεκτικοί στο θέμα της ηχορύπανσης, ώστε να βρεθεί μια μέση λύση, η οποία να είναι προς όφελος τόσο των καταστημάτων όσο και των πολιτών. Ο κ. Μιχάλαρος τόνισε ότι θα τεθεί το θέμα της επανεξάτασης του νόμου και από τα επιμελητήρια. 

 

Σε συνέχεια των επαφών του συλλόγου, έπειτα και από τις συναντήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιήσει με τον βουλευτή Αττικής, Αθανάσιο Μπούρα, και την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, θα ακολουθήσουν συναντήσεις για το ίδιο θέμα στο υπουργείο Εργασίας και Ανάπτυξης, έως ότου βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button