Πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε άστεγους ξεκίνησε στο Δήμο Μεγαρέων

Από σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, ξεκινάει στο Δήμο μας, η υλοποίηση του προγράμματος παροχής τροφίμων σε άστεγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής.

 

Η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Περιφέρειας Αττικής και συντονίστηκε από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προβλέπει σε τουλάχιστον δύο δόσεις (οι οποίες συνολικά θα καλύψουν τις ανάγκες περίπου 11.000 δικαιούχων ομάδων του εν λόγω προγράμματος), τη διανομή πακέτων τροφίμων σε έξι (6) κατηγορίες δικαιούχων ανά συμβαλλόμενο Δήμο.

 

Η πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος,  ξεκινάει την Πέμπτη 5 Μαΐου με διανομές τροφίμων.

 

Για την υλοποίηση του προγράμματος παροχής τροφίμων σε άστεγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική Κα. Κατερίνα Θανοπούλου, δήλωσε:

 «Η οικονομική και κατ’ επέκταση ανθρωπιστική κρίση, συνεχίζει να πλήττει ολοένα και μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού. Πολλοί συμπολίτες μας βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχιας. Σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί προσφέροντας, κατ’ ελάχιστον, είδη πρώτης ανάγκης στους πληττόμενους συνανθρώπους μας, με όρους αξιοπρέπειας. Ο τελικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και η κοινωνική και εργασιακή ένταξη των συμπολιτών μας».

 

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να πληροφορηθούν αναλυτικά για τις διανομές των πακέτων τροφίμων στα τηλέφωνα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεγαρέων ( 22960 82895 – 22960 29018 ) ενώ οι Κοινωνικές Υπηρεσίες θα ενημερώσουν και οι ίδιες τους ενδιαφερόμενους τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω γραπτού μηνύματος.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά όλα τα κοινωνικά στρώματα, η Διοίκηση του Δήμου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να εξασφαλίσει, ει δυνατόν όλα τα προγράμματα επισιτισμού και κοινωνικής προνοίας, είτε της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είτε της Κυβέρνησης, προκειμένου να συμβάλει όσο  μπορεί στην ανακούφιση των δοκιμαζομένων και πληγέντων από την οικονομική κρίση πολιτών.

 

Οι προσπάθειες και οι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχιστούν αμείωτες.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button