Κατάληψη Δημαρχείου Μεγάρων από εργαζομένους του Δήμου ενάντια στο Ασφαλιστικό

Υπό κατάληψη βρίσκεται το Δημαρχείο Μεγάρων σήμερα, 5 Μαΐου 2016 από τις 12:00μμ μέχρι και τις 3:00μμ, από εργαζομένους του Δήμου οι οποίοι αντιδρούν στα νέα  σκληρά οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκε ότι θα ληφθούν από την Κυβέρνηση και για το νέο Ασφαλιστικό.

 

Ενώ και αύριο, Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, θα συνεχιστεί η απεργία με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΕ ΟΤΑ.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Μεγαρέων θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας με ότι αυτό συνεπάγεται. Προφανώς πρόβλημα θα παρουσιαστεί στον τομέα Καθαριότητος αφού ούτε το προσωπικό επαρκεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και κυρίως διότι η χωματερή της Φυλής, που πηγαίνει ο Δήμος τα σκουπίδια, θα είναι κλειστή.

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητος του Δήμου Μεγαρέων κ. Σταύρος Φωτίου, δήλωσε:

« Λόγω της απεργίας του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητος σήμερα και αύριο,  οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αποκομιδής των απορριμμάτων, από όλες τις περιοχές του Δήμου Μεγαρέων και σε συνδυασμό  με το γεγονός του ότι η χωματερή θα παραμείνει κλειστή, γίνεται αντιληπτό πως θα υπάρχουν προβλήματα. Για το λόγο αυτό ζητούμε κατανόηση από τους συμπολίτες μέχρις ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.»

 

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

« Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε και συζητά στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υλοποιεί μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση απέναντι στους δανειστές-δυνάστες με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ από την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Το Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή Συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, μεγάλη μείωση του Εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται!!!

 

Μέτρα που έρχονται να προστεθούν στον οικονομική εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας και που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά βάρη ύψους 5,4 δις ευρώ σε μείωση της κατανάλωσης, σε νέα λουκέτα στην αγορά, περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, οι Σύλλογοι-Μέλη της εντείνουν την προσπάθεια ενημέρωσης με κάθε πρόσφορο μέσο (Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, κ.λπ.) των εργαζομένων για τις επιπτώσεις του Νομοσχεδίου με σκοπό την μαζική συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας κατά της μνημονιακής πολιτικής.

 

Συγκεκριμένα:

1. Την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2016 ξεκινούν οι καταλήψεις Χ.Υ.Τ.Α., Δημοτικών Γκαράζ, Δημαρχείων, Δημοτικών κτιρίων με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων. Με αποφάσεις και πρωτοβουλίες των Συλλόγων θα προσδιοριστεί σε ποια κτίρια θα γίνει κατάληψη.

2. Οργανώνεται η μαζική συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του Αντι- ασφαλιστικού Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο χρονικός προσδιορισμός της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ θα γνωστοποιηθεί με απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Το Αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο έχει ένα μόνο στόχο. Να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στην ζωή μας εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμη και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στερώντας από την νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!!!

 

Το Αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο:

Δεν πρέπει να περάσει λεμέ όχι στην νέα μείωση των συντάξεων, λεμέ όχι στην μείωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ,  διεκδικούμε ασφαλιστικό σύστημα με δημόσιο, κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button