Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Περιφερειακή Εφορεία Δυτικής Αττικής) ευχαριστεί τον Δήμο Μεγαρέων

Ο προσκοπισμός στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1910, ενώ το 1917 συστάθηκε το “Σώμα Ελλήνων Προσκόπων”, με σκοπούς και δράσεις που μόνο πρόσφατα εκτιμήθηκε η σημασία τους (προστασία περιβάλλοντος, βιωσιμότητα, ισότητα κλπ). Έχει πάνω από 25000 ενεργά μέλη ενώ στον Δήμο μας εδρεύουν το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων και το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου.

Το τριήμερο 29/4 – 1/5 πραγματοποιήθηκε η “Σύναξη Ενωμοτιών Δυτικής Αττικής 2023 – Mythical Adventures”, την οποία περιγράφουν οι ίδιοι:

«Τρεις ημέρες ζήσαμε μυθικές περιπέτειες σ’ ένα μυθικά όμορφο βουνό. Ακολουθήσαμε τη διαδρομή του τρίτου κόσμου στην οποία συναντήσαμε πολλά εμπόδια και τα ονοματίσαμε. Μάθαμε για τα υπό εξαφάνιση ζώα και πόσο σημαντικό είναι να τα προστατέψουμε. Ακούσαμε παιδιά να μας περιγράφουν πως ένιωσαν όταν διαπίστωσαν πως δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Δημιουργήσαμε τη βιώσιμη πόλη μας και διαπιστώσαμε τον αντίκτυπο που θα είχε στην καθημερινότητά μας. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το Νόμο των Προσκόπων επισκέφθηκαν για άλλη μια χρονιά τη Σύναξη των ενωμοτιών μας και μας γέμισαν με ελπίδα και καθήκον για το μέλλον».

Για τη συμβολή του στην επιτυχία της δράσης, ο Δήμος Μεγαρέων έλαβε τη συνημμένη ευχαριστήρια επιστολή.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button