Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική την Κυριακή 2/7/2017

Σας ενημερώνουμε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με επείγουσα ανακοίνωσή της κατέταξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων σε επίπεδο συναγερμού 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) για εκδήλωση πυρκαγιών, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017.

Ως εκ τούτου και εξαιτίας των πρόσφατων επιζήμιων για το περιβάλλον και την κοινωνία μας πυρκαγιών, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες ή επισκέπτες του Δήμου μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε όλες τους τις δράσεις σε εξωτερικούς χώρους, για να αποφευχθεί περαιτέρω ζημία του πανέμορφου τόπου μας.

Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε οτιδήποτε ύποπτο καλέστε άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία στο 199 ή την άμεση δράση (100). 

Κίνδυνος Πυρκαγιάς

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button