Πρόγραμμα εορτασμού επετείου της απελευθέρωσης των Μεγάρων την 9η Οκτωβρίου 1944

Την 9η Οκτωβρίου 1944 η πόλη των Μεγάρων απελευθερώθηκε από την ΙταλοΓερμανική κατοχή και στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επέτειο αυτή ο Δήμαρχος Μεγαρέων προσκαλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μεγαρέων.

Δείτε αναλυτικά:

Tετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

 1. Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα, μέχρι τη δύση του ηλίου.
 2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης, 8ης Οκτωβρίου και της Τετάρτης, 9ης Οκτωβρίου 2019.
 3. Ώρα 08:30: Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ηρώων
 4. Ώρα 10:00: Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Μεγάρων (Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό ώρα: 09:45 )
 5. Ώρα 10:30 : Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, στην πλατεία Ηρώων, από το Δήμο Μεγαρέων, Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, Σύλλογο Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων, Σχολεία, Λαογραφικούς Συλλόγους και λοιπούς φορείς.
  – Τήρηση «ενός λεπτού σιγής».
  – Εθνικός Ύμνος. Πέρας τελετής.
 6. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Ηρώων, παράθεση Καφέ στο Δημαρχείο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
 7. Ώρα 17:30 : Επίσημη υποστολή Σημαίας
 8. Ωρα 18:30 : Πανηγυρική εκδήλωση στο Δημαρχείο Μεγάρων, με Ομιλία του κ. Κώστα Σωτηρίου, πρώην Δημάρχου Μεγαρέων, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και θέμα: «Η Απελευθέρωση των Μεγάρων από τα στρατεύματα κατοχής» και τη συμμετοχή της παιδικής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων και των μελών του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων.
 9. Τελετάρχης ορίζεται η Δημοτική Υπάλληλος κ. Κόμπουλη Ελένη με βοηθό τον κ. Καλλιπόζη Μιλτιάδη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button