Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής στην εμψυχωτική δράση στο Ζεφύρι

Την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, επισκέφθηκε το Σύλλογο Τσιγγάνων Ζεφυρίου «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», όπου έλαβαν χώρα εμψυχωτικές δραστηριότητες από επιστημονικά στελέχη και συνεργάτες του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» με σκοπό να ενισχυθεί η προσέλευση παιδιών Ρομά στο σχολείο.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γ. Βασιλείου, ενημερώθηκε από τις υπεύθυνες δράσεων του προγράμματος, κ. Εύα Μουρελάτου και κ. Αρετή Κυπραίου, τον συντονιστή των διαμεσολαβητών Ρομά, κ. Κώστα Παϊτέρη, την συντονίστρια του προγράμματος για το Ζεφύρι, κ. Ελένη Γαλόζη, την κοινωνική λειτουργό, κ. Διονυσία Λίβα και την συνεργάτιδα για προαγωγή υγείας, κ. Στέλλα Σταύρου, τόσο για το σύνολο των επιμέρους δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος όσο και για την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων, όπως η μεταφορά των μαθητών, η προώθηση μέτρων για τη στεγαστική αποκατάσταση και τις εν γένει συνθήκες διαβίωσης που μπορούν να έχουν συνοδευτικό υποστηρικτικό ρόλο στην προσπάθεια επιτυχούς ολοκλήρωσης της φοίτησης στο σχολείο. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γ. Βασιλείου, ενημερώθηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», κ. Αντώνη Τσακίρη, τόσο για τις δράσεις που φιλοξενεί στο χώρο του Συλλόγου όσο και για την πρόοδο στην ενημέρωση των τσιγγάνων για τα νέα κοινωνικά προγράμματα επισιτιστικής αρωγής και υλικής βοήθειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δράσεις που συντόνιζαν η ηθοποιός, κ. Δέσποινα Παπαχριστοπούλου και οι νηπιαγωγοί, κ. Σωτηρία Παπαϊσιδώρου και  κ. Κωνσταντίνα Σερέτη. Στο τέλος των δράσεων, η συνεργάτιδα του προγράμματος, κ. Νίκη Κάμτσιου, παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη, έκδοση με τα πεπραγμένα του προγράμματος και ένα συλλογικό τόμο- οδηγό επιμόρφωσης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου δήλωσε ότι «το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, έργο που πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για την προσέγγιση των κοινοτήτων Ρομά στη βάση της διαπολιτισμικής προσέγγισης έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και των τσιγγάνων και συνολικά των κατοίκων στις περιοχές διαβίωσής τους». 

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button