Λ. Κοσμόπουλος: «Θωρακιζόμαστε για έκτακτες καταστάσεις με έργα υποδομής και συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών»

Με θέματα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και κυρίως την προετοιμασία για τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα, συνεδρίασε την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, όπως γνωστοποιείται μέσω δελτίο τύπου εκ του γραφείου του.

Αναλυτικότερα και τα κάτωθι:

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου ήταν θετικός, με τις άμεσες επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των αρμοδίων υπηρεσιών και εθελοντών να αντιμετωπίζουν περιστατικά πυρκαγιών με επιτυχία.

Ωστόσο, σε ετοιμότητα και επιφυλακή κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος εν όψει χειμώνα και καιρικών φαινομένων, ενδεχομένων πλημμυρών και χιονοπτώσεων, αφού αναφέρθηκε σε σειρά έργων για την θωράκιση των περιοχών της Δυτικής Αττικής.

Αναφέρθηκε ότι εκτός από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές και τις γνωστές καταστροφικές πλημμύρες που τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει η περιοχή μας, πέρυσι αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές, όπως το Κριεκούκι, ο Δήμος Φυλής, τα Βίλλια και σε ορεινά σημεία Δήμου Μεγαρέων.

«Πρέπει να προστατευθούμε όλοι κατά το δυνατόν περισσότερο» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης στους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και εθελοντών, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίνεται άμεσα όπου υπάρχουν αιτήματα και είναι σε ετοιμότητα για κάθε περιστατικό και φαινόμενο, στο μέτρο των δυνατοτήτων και του εφικτού.

Στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, για την πρόληψη εξάπλωσης covid-19, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Δυτικής Αττικής, του στρατού, της Τροχαίας Αττικής, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του Δασαρχείου και εθελοντικών ομάδων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button