9ος κύκλος προνυμφοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

«Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής συνεχίζουν να μεριμνούν για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον», όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, μέσω δελτίου τύπου εκ του γραφείου του.

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, οι ειδικοί επιστήμονες του οποίου μελετούν και καταγράφουν τις διακυμάνσεις των πληθυσμών των κουνουπιών στην Δυτική Αττική. Με βάση αυτές τις καταγραφές γίνονται παρεμβάσεις και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής υλοποιεί πρόγραμμα εφαρμογής προνυμφοκτονιών σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι οφείλουν από πλευράς τους να μεριμνούν στα σημεία αρμοδιότητάς τους, για την πλήρη κάλυψη της περιοχής.

Ο ένατος κύκλος προνυμφοκτονίας από εδάφους στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής πραγματοποιείται στις 20/6/2022 στις περιοχές των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγάρων και στις 21/6/2022 στις περιοχές των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Φυλής.

Προγραμματισμένη εφαρμογή προνυμφοκτονίας από αέρος με ΣμηΕα (DRONE) στην περιοχή της Ψάθας (έλος) του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας πραγματοποιείται επίσης στις 20/6/2022.

Σχετικά, ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε: «Έχουμε καταφέρει με έγκαιρη λήψη μέτρων και εφαρμογή προνυμφοκτονιών να μην εντοπίζονται προβλήματα ή παθολογικοί ιοί λόγω κουνουπιών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Με βάση τις μετρήσεις των επιστημόνων του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, που μετρούν σε εβδομαδιαία βάση τις διακυμάνσεις των πληθυσμών κουνουπιών σε αστικά σημεία της Δυτικής Αττικής, λαμβάνουμε μέτρα και ευελπιστούμε και στην έγκαιρη λήψη μέτρων και από πλευράς Δήμων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε βαθμού αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες βαίνει καλώς και συνεχίζεται, με συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, για την μέριμνα της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button